Élménybeszámolók

2 órája

Jövőre is rendeznének via ferrata versenyt Demjénben

Kaptak javaslatokat a szervezéshez, így több versenyzőt szeretnének megszólítani és vendégül látni. A mászóknak tetszett az idei első rendezvény, de technikásabb versenyre is vágynak.

Tóth Balázs

Évadzáró via ferrata partyt tartottak Demjénben. Mint Kovács János szervezőtől megtudtuk, az eredetileg szabad térre és a művelődési házba tervezett rendezvényt végül az eső miatt odabent tartották meg, így virtuálisan avatták föl a bajnokok tábláját. Beszédet mondott Fodor Géza leköszönő polgármester, aki fölelevenítette a pálya létesítését, Kollár Lajos hegymászó pedig méltatta a pályát és a nyáron rendezett versenyt is. Szorgalmazta minél több aktív sportolást biztosító dolog létesítését ezen a vidéken.

Kovács János szervező
Kovács János szervező
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A résztvevők megnézték a nyári versenyen készült felvételeket, a szervezők pedig ismertették a versenyzők visszajelzéseit, tapasztalatait. Szeretnének jövőre is találkozót és versenyt szervezni, minél több résztvevővel. Igény volna nem csak nagyon gyors feljutást lehetővé tevő felső biztosítású versenyszámra, hanem klasszikus, technikásra is.

Kollár Lajos hegymászó
Kollár Lajos hegymászó
Forrás:   Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A beszélgetést élménybeszámolók követték Afrikától Izlandig, illetve a Himalájáig.

Kovács Jánostól megtudtuk, a demjéni via ferratát idén két-háromezren látogatták, erre a parkoló autók számából tudnak következtetni, hiszen a sportág kedvelői közül sokan rendelkeznek felszereléssel. Szeptember végéig felszerelést 6-700-an kölcsönöztek tőlük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában