Burgonyanap

2024.09.06. 19:16

Kóstolni, kortyolni, mulatni hívnak Mátraballára szombaton

Ha szeptember, akkor Mátraballán Burgonyanap. Ha jót akarsz enni, inni, mulatni, szombaton Mátraballán a helyed.

Barta Katalin

Mátraballán e hét végén, szombaton délután rendezik meg a falu legnépszerűbb rendezvényét, a Burgonyanapot. Az előkészületek napok óta tartanak. Már állnak a sátrak, a főzőcsapatok lelkesen készülnek, hogy minden vendég jól érezze magát. Vidám, szórakoztató műsorokból sem lesz hiány. Igazi családi programmal várnak mindenkit, aki szereti a hagyományos palóc étkeket, és szeretné egy jó élménnyel köszönteni az őszt. 

Zajlanak az előkészületek
Zajlanak az előkészületek
Fotó: Henriett Pádárné Gyuricza Községi Önkormányzat Mátraballa/Facebook

A főzőcsapatok már délelőtt hozzálátnak a burgonya alapú finomságok készítéséhez. Idén sem hiányozhat a kínálatból a macok, a nyögve, a sulyka, de tartalmas bográcsgulyások, pörköltek is rotyognak majd a kondérokban.

A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja
Fotó: Henriett Pádárné Gyuricza Községi Önkormányzat Mátraballa/Facebook

Pádárné Gyuricza Henriett polgármester az ebédet követően koradélután köszönti a vendégeket, s kíván mindenkinek jó szórakozást. Ezt követően színpadra lépnek a Kenderszer táncegyüttes, a környékbeli hagyományőrző együttesek, este hattól pedig a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar  muzsikusai csapnak a húrokba.  A Burgonyabál este nyolckor kezdődik, este tíztől pedig a Lobbanáspont tűzzsonglőrei  varázsolnak izzó hangulatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában