Verseny

2 órája

Természetismereti vetélkedőt hirdetett a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága

A regisztráció október 18-ig tart.

Heol.hu

 A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Bábakalács” címmel a Bükki Nemzeti Park megismerését célzó vetélkedőt hirdet az általános iskolák felső tagozatos diákjai részére – írja az igazgatóság honlapján.

Az előző tanévben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Tájvédelmi Körzeteit ismerhették meg lelkes versenyzőink. A 2024/2025-ös szezonban a negyvenkét-ezer hektáros Bükki Nemzeti Park természeti értékeiről és azok védelméről kapnak átfogó ismeretet a vetélkedőre regisztrálók. A verseny három évközi fordulóból és egy áprilisi döntőből áll, melyre két korosztályban, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos diákokból álló három fős csapatok jelentkezését várják.

A feladatsorokat elektronikus úton küldik ki a versenyre regisztrált csapatok részére. A kitöltött feladatlapokat szintén elektronikus úton kell visszaküldeni a versenyszervezőnek a megadott határidőig.

A három forduló alapján legtöbb pontot szerzett 5-5 csapat kerülhet be az áprilisi döntőbe, melyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolájában rendeznek meg. A döntőben a három forduló témájában összeállított kvíz mellett a csapatok terepi feladatokban mérhetik össze tudásukat.

A regisztráció október 18-ig tart, minden más információt az igazgatóság honlapján lehet elolvasni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában