Közlekedésbiztonság javítása

2024.09.11. 07:30

Több mint 200 esetben intézkedtek egy hét alatt a rendőrök az utakon

A legjellemzőbb baleseti ok a sebesség hibás megválasztása, valamint az elsőbbségi jog meg nem adása volt a rendőrség szerint.

Heol.hu

Az elmúlt héten vármegyénkben több közlekedési balesetnél kellett intézkedniük a rendőröknek. Az esetek jelentős többsége a motor- és autóvezetők hibájából adódott, adta hírül Facebook-oldalán a Heves vármegyei rendőrség. 

A Heves vármegyei rendőrség kollégái 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az ellenőrzések során, valamint 197 esetben intézkedtek a biztonsági öv hiánya miatt. Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívják fel a közlekedők figyelmét:

  • Mindig tartsuk be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat!
  • Mindig az adott időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjünk!
  • A motorosok figyelmét felhívják arra, hogy a közút nem versenypálya, tisztában kell lennünk járművünk menetdinamikai sajátosságaival, és persze saját vezetési képességeinkkel!
  • Az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes!
  • Sok kerékpáros baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért fontos, hogy kerékpárosként, a művelet megkezdése előtt mindig nézzünk hátra és ne feledkezzünk meg az irányjelzésről sem!
  • Gyalogosként, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen csak akkor kezdjük meg az átkelést, ha ténylegesen megbizonyosodtunk arról, hogy a keresztirányból érkező járművek megálltak és ténylegesen biztosítják részünkre az áthaladási elsőbbséget!
  • Útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget az elsőbbségadási kötelezettségünknek!
  • Az irányváltoztatást a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jeleznünk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában