Burgonyanap

2024.09.08. 16:49

Több százan kóstoltak bele a palóc ízekbe, hangulatba Mátraballán

Ínycsiklandó krumplis étkek, pörköltek, gulyások és hamisítatlan palóc vendégszeretet. Ez jellemezte a szombaton megrendezett Burgonynapot Mátraballán.

Barta Katalin

Aki valaha járt Mátraballán a szeptember elején megrendezett burgonyanapon, garantáltan visszajár a község egyik legvonzóbb idegenforgalmi rendezvényére. Idén is rengetgen látogattak el, legfőképpen a kulináris kínálat miatt. Az esemény előtti napokon a helyi lelkes lányok, asszonyok rengeteg alapanyagot készítettek. Szombaton délben aztán megnyílt mindenki kóstolhatott. Az idei menüben vadpörkölt, többféle  birkapörkölt, babgulyás és palacsinta, nyögve és ganca - tejföllel, túróval, sülthagymával, csülkös pacal, hagymás tört burgonyával, lecsós pörkölt macokágyon, szósszal, palócgulyás, szürkemarhából készült gulyás, tárkonyos raguleves, burgonyagombóccal készült a kondérokban. Desszertként lekváros buktát, molnárkalácsot kínáltak. 

Mátraballán burgonya nap
Mátraballán burgonya nap
Fotó: Horváth László/Facebook

Aki szusszanni tudott a kiadós ebéd után, az bekapcsolódhatott a délutáni kulturális programokba, a helyi és környékbeli hagyományőrzők műsoraiba, este pedig zenés buli, majd tűzzsonglőrök látványos bemutatója varázsolta el a közönséget. 

A kiváló hangulatú rendezvényt Pádárné Gyuricza Henriett polgármester vezényelte le az előkészületektől a zárásig. Az öt éve megválasztott községvezető idén októberben adja át a stafétabotot megválasztott utódjának.

Horváth László országgyűlési képviselő külön megköszönte az elmúlt öt évben végzett lelkiismeretes munkát a hamarosan leköszönő polgármesternek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában