Felnőttképzés

2024.09.10. 17:27

Újra szenior akadémia indul az egri egyetemen

A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés.

Heol.hu

A tavalyi Szenior Akadémia tanúsítványátadó ünnepsége

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a nagy érdeklődésre való tekintettel, 2024 őszén ismét elindítja az Eger és térsége polgárai, különös tekintettel az idősebb korosztály képviselőinek szánt ingyenes előadássorozatát, a Szenior Akadémiát – írja az egyetem.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jövőképében deklarálták, hogy az intézményt azzal a céllal alapították meg, hogy „székvárosunk és nemzetünk szellemi és lelki gazdagodását szolgálja” és „hozzájáruljon az általános műveltség emeléséhez”. E gondolatjegyében kezdeményezte az egyetem nagykancellára, dr. Ternyák Csaba egri érsek egy olyan kurzussorozat elindítását, amely révén hatékonyan sikerül megszólítani és hasznos tudással felruházni az idősebb korosztályt, ezzel is segítve az élethosszig tartó tanulást, az elmagányosodás megakadályozását, s az aktív idős kort.

A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés, így a preferált területek között szerepel a számítógéphasználat, a borkultúra, a gasztronómiai ismeretek, a generációk közötti kommunikáció, a teremtésvédelem, a művészet, a sport és az egészségmegőrzés. Továbbá katolikus egyetemként minden félévben egyháztörténelemmel, egyházzenével, hitélettel kapcsolatos kurzust is meghirdetnek. Az ingyenes, felnőttképzési tanúsítványt adó kurzusokat heti rendszerességgel rendezik meg a félév során, azaz legalább 10 alkalmas előadássorozaton vehetnek részt a jelentkezők.

A tanulást és ezzel szellemi frissességet kínáló programon az egyetem oktatói, kutatói, s vendégelőadói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra. A részvétel tehát díjmentes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési időszak szeptember 5-től 12-ig tart, az e-mail cím pedig, ami fontos lehet: felnottkepzé[email protected].

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában