Művészetek

2 órája

Zenepavilonra gyűjtenek az idei gyöngyösi Operagálán

Idén többek között fellép az Operagálán Sümeges Eszter, Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, valamint Kováts Kolos, Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház mesterművésze is.

Heol.hu

A Zene Világnapja alkalmából, idén október 6-án ismét Kossuth-díjas Érdemes művészek és operaénekesek lépnek fel Gyöngyösön, a Dr. Fejes András Sport,- és Rendezvénycsarnok színpadán. Az Operagála bevétele most is jótékony célokat szolgál, idén ugyanis egy zenepavilon létesítéséért zajlik a gyűjtés, adta hírül honlapján a Gyöngyös Ma

 Operagála  Gyöngyösön (Archív)
 Operagála  Gyöngyösön (Archív)
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyös Ma műsorában Miller Lajos, Kossuth-díjas operaénekes, a Nemzet Művésze, aki minden évben művészeti vezetőként a gála egyik fő szervezője elmondta, hogy az alapötlet az opera népszerűsítése volt, ezért a Magyar Művészeti Akadémia az első pillanattól kezdve anyagilag is támogatja a rendezvényt. Hozzátette, hogy az MMA-nak csak egy kikötése volt, miszerint belépő díjat a szervezők nem szedhetnek a nézőktől, így a gyűjtés mellett döntöttek, amely idén egy zenepavilon létesítését szolgálja. 

Az Operagála koncepciója idén két részből épül fel. Először Giacomo Puccini, olasz operaszerző darabjait idézik fel, tisztelegve előtte halálának 100. évfordulóján. A második részben pedig a szintén olasz, Giuseppe Verdi, Nabucco című operájából csinálnak egy keresztmetszetet.

Miller Lajos kiemelte, hogy ismét nagyon jó szólistákat sikerült megnyerniük a jó ügy érdekében, így többek között érkezik majd Sümeges Eszter, Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művész. a Magyar Állami Operaház örökös tagja, valamint Kováts Kolos, Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház mesterművésze is. A fellépők között lesznek helyiek is szép számmal, így például Koczka Tamás gyöngyösi operaénekes, akiről Miller Lajos elmondta, ősztől már akár a Magyar Állami Operaházban is lehet majd látni. Rajta kívül közreműködik még a Cantus Corvinus Vegyeskar és a Sound of Spirit Énekegyüttes egyes tagjai is.

Az Operagálát október 6-án, este hat órától rendezik meg a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A belépés ingyenes és nincs regisztrációhoz kötve, így az érdeklődőknek érdemes lehet időben érkezni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában