Patchwork

2 órája

Egri tündérek segítenek a műtéten átesett nőknek

Az egri foltvarrók munkája emlőműtéten átesett nőknek fog segíteni. Az Országos Onkológiai Intézetbe küldik a munkáikat.

Heol.hu

Forrás: Egri Folt-Tündérek/Facebook

– Az egri tündérek vidám serege ismét szorgoskodott a heti tündérgyűlésen. Nincs olyan foltvarró (foltvarró csoport), aki ne varrt volna már szívpárnát emlőműtéten átesett nők számára – írták hétfői bejegyzésükben az Egri Folt-Tündérek. A Magyar Foltvarró Céh kezdeményezésére indult ez a program 2010-ben. 

– A műtét után drénekkel engedik haza a nőket, amelyekhez egy tartály csatlakozik, a tartály pedig egy kis tarisznyában kap helyet. Szóval, új cél a tarisznya! Közösen is, de otthon egyénileg is alkottunk, így közel 150 indul első körben az Országos Onkológiai  Intézetbe Budapestre. Első körben, hisz nem állunk meg itt. Adjon erőt a gyógyuláshoz minden érintettnek az a jó szándék, szolidaritás, jókedv, amivel mi varrtuk a tarisznyákat – írták az Egri Folt-Tündérek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában