Világ Gyalogló Hónap

10 órája

Hevesben is gyalogolnak az egészségéért

Az országos programsorozat keretein belül a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

Heol.hu

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Hevesi Egészségfejlesztési Irodája és Lelki Egészségközpontja is csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával gyaloglást népszerűsítő programsorozathoz – tájékoztattak.

Az országos programsorozat keretein belül a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat. A program ingyenes, országos, őszi feltöltődést nyújt, közösség építésre és a szabadidő hasznos eltöltésére biztosít lehetőséget. A programban tanintézményeknek, nyugdíjas szervezeteknek, közösségeknek, valamint egyének is van lehetőségük nevezni. Az Egészségfejlesztési Iroda közösségek kategóriában szervezett Heves vármegyében öt helyszínen öt programot. A gyalogtúrákhoz egyéb egészségmegőrző program elemek is csatlakoznak, mint például szűrővizsgálatok, előadások, múlt idéző irodalmi vonatkozások, sport és rekreációs programok.

Október 9-án Szihalmon lehet sétálni, majd az egész napos komplex egészségprogramon részt venni. 12 órától előzetes regisztrációt követőn az orvosi rendelőben érszűkület szűrésre, PSA prosztata daganat szűrésre (újbegyből történő vérvétel) és egészséges táplálkozással, valamint életmóddal kapcsolatos előadáson történő részvételre van lehetőség.

Pénteken Átányban az ovisokkal a helyi sportpályára gyalogolnak el, ahol változatos színes sport és rekreációs foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. Október 22-én a csodálatos dél-hevesi határban túrának a természet gyönyörűségeivel feltöltődve. Október 28-án Tiszanánán a séta egyben élményséta lesz. Berényi László helyi származású író elbeszéléseivel idézi fel a múlt eseményeit az egyes állomásokon.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában