Fejlesztés

2 órája

Új orvosi rendelő épül Ostoroson 170 millióból

Teljesen új épületben zajlik majd az orvosi ellátás Ostoroson. Az önkormányzat azért pályázott, mert jelenleg az ellátás egy helyiségben történik, az új orvosi rendelővel viszont egy teljes épület áll rendelkezésre a felnőtt, a beteg és a pszichiátriai ellátáshoz.

Heol.hu

Ostoros önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási rendszer keretében megjelent, „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című felhívásra. Ennek keretében az „Új orvosi rendelő építése Ostoroson” című projekt megvalósításához 170 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.

Böjt László, a település polgármestere a 2503-as jelű, Ostoros-Novaj összekötő út átadásán korábban. A település most az új orvosi rendelőnek örülhet.
Böjt László, a település polgármestere a 2503-as jelű, Ostoros-Novaj összekötő út átadásán korábban. A település most az új orvosi rendelőnek örülhet.
Forrás:   Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A közlés szerint a fejlesztés forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Ostoroson jelenleg a háziorvosi és gyermekorvosi rendelés egy helyiségben történik, így az elvárt betegellátási intimitás alig biztosítható, továbbá az erre használt épület nincs az önkormányzat tulajdonában. Egészségügyi szolgáltatás az Egészségházban van még jelenleg, amelyben fogorvosi rendelő, gyógyszertár és a védőnői szolgálat is működik. Az épület jó állapotú, azonban bővítése nem lehetséges, korlátozottan áll rendelkezésre szabad terület, további beépíthetősége nem lehetséges. Ezért az alapellátás működési feltételeit egy saját tulajdonú ingatlanban látja hosszútávon biztosítottnak az önkormányzat a Kossuth tér 4. alatti terület beépítésével, azon egy új orvosi rendelő kialakításával. A projekt legfontosabb célja az egészségügyi és szociális alapellátás infrastrukturális fejlesztése a községben.

Az új orvosi rendelőnek 3 funkciója lesz

A fejlesztéssel érintett funkciók:

  • háziorvosi szolgálat
  • házi gyermekorvosi szolgálat
  • közösségi ellátás (pszichiátria)
    A tervezett beruházás a hatályos épületenergetikai követelményeknek megfelel majd. A homlokzatok, padlók, födémek, nyílászárók korszerű kialakításúak, energiatakarékos szerkezetek. Az épület fűtése korszerű technológiák beépítésével történik majd. Így az üzemeltetési költségek minimalizálására törekszik az önkormányzat – mind fűtés- hűtés- és világítástechnikai szempontból. Az épület kialakításánál napelemes rendszer kiépítése tervezett, mely hozzájárul az épület gazdaságos és környezeti szempontok szerinti működéséhez. Az infrastrukturális beruházás kulturált és korszerű miliőt teremt az ellátásra igényt tartó célcsoportok számára, annak maximális figyelembevétele mellett, hogy a célcsoportban vannak kisgyermekek, idősek, fogyatékkal élők is. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.03.31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában