Lombgyűjtés

5 órája

Ősszel is dolgoznak a Városgondozás multifunkciós traktorjai

Egyszerre több feladatot is ellátnak ezek a gépek.

Heol.hu

A fűnyírótraktorok ősszel is dolgoznak

Forrás: Beküldött fotó

Ilyenkor sem állhatnak le a fűnyírási munkákban használt traktorok, fokozatosan a lombgyűjtésre helyeződik a hangsúly – írta közleményben a Városgondozás Eger Kft. A cég fűnyírási munkáiban a leghatékonyabb eszközök a kistraktorok, amelyekkel rendkívül nagy területek gondozását lehet viszonylag rövid idő alatt biztosítani. A traktorok sajátossága, hogy fűgyűjtő tartállyal vannak felszerelve, a motoros kasza pedig szívó hatást fejt ki, a kaszálék így a földről a tartályba kerül, amit ezután a Városgondozás az egri zöldhulladék-kezelő telepre szállít.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ezek a traktorok alkalmasak a lehullott falevelek összegyűjtésére is. Egyszerre tehát több feladatot is ellátnak ezek a gépek, ugyanazon a területen nem csak a füvet nyírják, hanem a lombokat is felszívják, ami kézi erővel jóval tovább tartana. Ugyanakkor a fűnyírási munkák sem elhanyagolhatók, a rengeteg szeptemberi csapadék miatt intenzív vegetáció indult meg a zöldfelületeken. Amennyiben októberben vagy novemberben lesznek még naposabb időszakok, úgy a fű gyors növekedésnek indulhat, éppen ezért fontos, hogy folyamatos legyen a kaszálás. Ezen kívül a jövő tavaszi, szezonkezdeti állapotok minőségére is figyelmet kell fordítani: minél alacsonyabb a fű magassága ősszel, annál könnyebben lehet majd jövőre a megfelelő színvonalat fenntartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában