Túrázás

2 órája

Őszi feltöltődés: cEKKEr Hátizsákos Túranap az egyetemen

A résztvevők három túraútvonal közül választhattak.

Október 12-én ismét megrendezték a cEKKEr Hátizsákos Egyetemi Túra- és Rekreációs Napot, amelyet már hatodik alkalommal szervezett meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézete és a Diák- és Szabadidő Sport Club - számolt be az eseményről az egri egyetem weboldalán.

A cEKKEr Hátizsákos Egyetemi Túra- és Rekreációs Nap
A cEKKEr Hátizsákos Egyetemi Túra- és Rekreációs Nap
Forrás: uni-eszterhazy.hu

A már hagyománynak mondható rendezvény célja, hogy minden korosztály számára lehetőséget biztosítson az ismeretszerzésre és az aktív, sportos szabadidő eltöltésére, különös tekintettel az egyetemi hallgatókra, dolgozókra és családjaikra. A program középpontjában a gyalogos természetjárás állt, mivel Eger és környéke kiváló túraútvonalakkal rendelkezik. Az egyetem Leányka úti Campusához közeli Botanikus Kert tökéletes helyszínt biztosított a túranap számára, hiszen közvetlen kapcsolatban áll a környező túraútvonalakkal, így a természet szépségeit könnyedén elérhették a résztvevők.

A rendezvényt ragyogó őszi időjárás kísérte, ami különösen kedvezett annak a mintegy 150 résztvevőnek, akik három különböző hosszúságú túraútvonal közül választhattak, érintve a Nyerges- és a Mész-hegyeket. A túrázók önállóan, klasszikus túrázóként is teljesíthették a távokat, de lehetőség volt szakvezetés igénybevételére is, amely során érdekes információkat hallhattak a környék természeti adottságairól. A családokra is gondoltak a szervezők, nekik egy rövidebb, játékos feladatokkal tarkított útvonalat állítottak össze.

A túra után a résztvevők visszatértek a kiindulópontra, ahol a Botanikus kert munkatársai vezették körbe őket, bemutatva a kert különlegességeit. Eközben a rekreáció és életmód szakos hallgatók különféle játékokkal és kreatív feladatokkal szórakoztatták a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Az esemény egyik legnépszerűbb programpontja idén is a hagyományos szalonnasütéssel egybekötött zsíroskenyér készítés volt.

Az egyetemi hallgatók számára a túrázás nemcsak a testmozgás és a lelki feltöltődés miatt lehet hasznos kikapcsolódás, hanem tanulmányaikban is előnyt jelenthet. A Kötelező testnevelés nullkredites tantárgy keretében ugyanis lehetőségük van a hallgatóknak a túrázást választani sportágként. Három túra teljesítésével pedig sikeresen lezárhatják a tantárgy követelményeit, amibe a mostani cEKKEr túra is beleszámított.

A Bükk számos olyan kilátóponttal és túraútvonallal rendelkezik, ahonnan az őszi táj lenyűgöző panorámáját csodálhatják meg. Érdemes még az őszi színpompában meglátogatni ezeket a helyeket, amíg a természet a legszínesebb arcát mutatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában