72 órás horgászverseny

3 órája

Pontyra és amurra mentek a pecások

Október első hetében rendezték meg a III. Mátravíz Ponty- és Amurfogó Kupát a mezőtárkányi horgásztavon. Ifjú Forgács Péter tógazda arról tájékoztatta portálunkat, hogy a versenyen tíz csapat mérte össze tudását.

Sike Sándor

Csütörtökön délután kezdődött a verseny a horgászhelyek sorsolása és azok elfoglalása után. Az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz, hisz azt lehet mondani, hogy kisebb nagyobb megszakításokkal, de végig esett az eső. A halakat is nehéz volt kapásra bírni, de ez sem volt akadálya annak, hogy végig éles verseny alakuljon ki a csapatok között. Minden versenyző a legjobb tudását próbálta kiadni.
– A négy nap alatt többször beszélgettem a csapatok tagjaival, és mondhatom, hogy igazi nagy család vagyunk, hisz mindenki ismeri és tiszteli a másikat. A versenyzés ellenére ha kellett egymást segítették ki – fogalmazott a tógazda.

A III. Mátravíz Ponty- és Amurfogó Kupa
A III. Mátravíz Ponty- és Amurfogó Kupa
Forrás:  Beküldött 

A szervezők egyébként a rossz idő miatt többször kínálták végig a csapatok tagjait meleg teával, kávéval és minden délben meleg ebéddel. A 72 órás versenybe az öt legnagyobb hal került be az értékelésbe csapatonként.
Ami pedig az eredményeket illeti: a legnagyobb halat – 18,18 kilogramm – a Best Fishing Friends csapata fogta ki. A legtöbb kifogott halal – 150,975 kilogramm – a JB Carp Team büszkélkedhet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Fa-Buk-Szák Carp Team – 54,32 kilogramm – állhatott, míg a második helyet a JB Carp Team – 67,725 kilogramm – szerezte meg. A verseny győztese a Ba-Sa Team, mely csapat öt legnagyobb hala 71,780 kilogrammot nyomott.

A III. Mátravíz Ponty- és Amurfogó Kupa versenyzői
A III. Mátravíz Ponty- és Amurfogó Kupa versenyzői
Forrás:  Beküldött 

– A Ba-Sa Team először vett részt a versenyen. Ők tehát jöttek, láttak és győztek – jegyezte meg a tógazda.
A versenyzőknek a halakon kívül az időjárással kellett megküzdeni, de az eredményhirdetés után örömmel álltak össze egy közös fotóra. Ez elkészülte után úgy váltak el elmástól, hogy jövőre ismét itt talákoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában