Táplálás

2 órája

Tápszer helyett már anyatej is kérhető az újszülötteknek

A Hatvan Állomás Anyatejgyűjtő és a hatvani kórház együttműködésének köszönhetően a hatvani kórházban, édesanya nélkül hosszabb időt eltöltő, örökbefogadásra váró babák is részesülhetnek az anyatej jótékony hatásaiból.

Heol.hu

Szeptember eleje óta anyatejes pótlásban is részesülhetnek a nálunk született kisbabák. Kórházunk Újszülött osztálya a Hatvan Állomás Anyatejgyűjtővel szoros együttműködésben biztosítja ezt, az immunrendszert is támogató új lehetőséget a babák számára – adta hírül Facebook oldalán a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet. 

Mint írják, amennyiben úgy ítélik meg a szülők, hogy az újszülöttnek szüksége van édesanyja teje mellett kiegészítő táplálékra, választhatnak már tápszer helyett pasztörizált, donor női tejet is. Az anyatejes kiegészítés amellett, hogy sokkal kíméletesebb a frissen született babák emésztése szempontjából, támogatja az újszülöttek immunrendszerét és bélflóráját is.

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet hálával tartozik az újszülött részleg, valamint az Anyatejgyűjtő állomás munkatársainak és mindenekelőtt a tejadó édesanyáknak az áldozatos munkájukért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában