Kézilabda

2022.08.20. 13:30

A lánya érkezésével megvalósult az edző, édesapa álma Hatvanban

Második nyári edzőmérkőzését is magabiztosan nyerte a Hatvani KSzSE NB II-es női csapata, amely a szintén harmadosztályú Salgótarjáni SKC után a Borsod SK-Miskolc gárdájával tartott közös gyakorlást.

Sike Károly

Bárány Zsolt bizakodóan tekint előre

Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Az már most látható, hogy az idei csapat komolyabb erőt képvisel mint a tavalyi  – jelentette ki a hatvaniak vezetőedzője, Bárány Zsolt. – Az új játékosok könnyedén beilleszkedtek, jó az összhang, s ennek megfelelően a hangulatra sem lehet panasz. Jól működik a védekezés, tudunk gyors lerohanásokat vezetni. Persze akad olyan játékelem, amiben szeretnénk még előre lépni, az elkövetkezendő hetekben ezen dolgozunk.

A hatvaniak korábban Petrovics Anna, Blaskó Viviána, Szarvas Nóra (mind Füzesabonyi SC) Szarvas Regina (Szent István SE) és Vanda Szilvia (Gödöllői KC) érkezéséről adtak hírt, akikhez még csatlakozott a két kapus, a gyöngyösi Török Alida, míg a Pénzügyőr SE korosztályos csapatából kettős igazolással, a 17 éves Bárány Panna. Utóbbi a borsodiak elleni mérkőzésen az edző édesapa legnagyobb örömére remek teljesítménnyel mutatkozott be.

– A könny is kicsordult a szememből, látva a parádés védéseit. Egy álom vált valóra azzal, hogy egy csapatban szerepelhetünk – fogalmazott Bárány Zsolt.

A HKSZE augusztus 23-án a csoportellenfél BVSC-Zugló ellen folyatja az edzőmeccsek sorát, majd augusztus 26–28-án hazai rendezésű nemzetközi tornán csiszolhatja tovább a csapatjátékot. A háromnapos eseményen a házigazdák mellett a Vitka SE, a Füzesabonyi SC és a szerbiai Adáról érkező ŽRK Halas Jožef együttese alkotja a négycsapatos mezőnyt.  Egy héttel a szeptember 10-én esedékes bajnoki rajt előtt Dunakeszin vár villámtorna Sepsi Rékáékra. Az NB II. Északi csoportjának 1. fordulójában a Tatai AC vendégeként szerepelnek a hatvani hölgyek.


A második nyári felkészülési mérkőzésen:
 

HATVANI KSZSE–BORSOD SK-MISKOLC 38–26 (17–12)


Hatvan, sportcsarnok, 65 néző. V.: Antalóczy B., Vernyik L.
HATVAN: Bárány P. – Sepsi R 2, Dánffy Diána, Szarvas R. 5 (3), Dánffy Dorina 1, Ledacs-Kis 3, Vanda Sz. 2. Csere: Jenei 6 (2), Blaskó 4, Szarvas N. 6, Németh L., Petrovics 8, Herczeg 1.
KIÁLLÍTÁSOK: 4 ill. 0 perc.
HÉTMÉTERESEK: 7/5, ill. 8/7.

A hatvani női kupa menetrendje

AUGUSZTUS 26., PÉNTEK
18:00: Hatvani KSzSE–ŽRK Halas Jožef (szerb)
AUGUSZTUS 27., SZOMBAT
12:00: Vitka SE–ŽRK Halas Jožef (szerb)
14:00: Hatvani KSzSE–Füzesabonyi SC
18:00: Vitka SE–Füzesabonyi SC
AUGUSZTUS 28., VASÁRNAP
10:00: ŽRK Halas Jožef (szerb)–Füzesabonyi SC
12:00: Hatvani KSzSE–Vitka SE
14:00: eredményhirdetés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában