Labdarúgás

2024.06.30. 13:48

Heves–Hargita: amikor az eredménytől akad fontosabb

A sportbaráti, egyben határon túli kapcsolat ápolása közben saját értékeiket is jobban megismerhették a Heves vármegyei házigazdák a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület delegációját fogadva.

Bódi Csaba

A Heves vármegyei U16-os fiú válogatott tagjai

Forrás: heves.mlsz.hu

A pályán elért eredmény mindig minősít, visszajelzést ad. Igaz ez akkor is, ha csupán barátságosnak nevezett mérkőzésekről van szó. Sokszor persze az út nagyobb értékkel bír, mint maga a cél. Heves vármegye U16-os fiú válogatottja messziről indulva teljesítette küldetését. Öt összetartás előzte meg a június utolsó szombatján tett fellépést, ahol kezdetben 40 fiatal végezte a foglalkozást a maga egyediségével. A Hargita megye elleni, a Mátraházi Edzőtáborban rendezett mérkőzésen azonban már 20 olyan ifjú rúgta a labdát, akikről a külső szemlélő inkább azt mondta volna, hogy egységes gárdát alkotó klubcsapatról van szó, mintsem egy alkalmi társulásról.

– A meghívott játékosok megtiszteltetésnek vették a válogatottbeli szereplést, vevők voltak az elképzeléseinkre, kiderült, hogy jó karakterek, akik között akad jó néhány tehetség is – fogalmazott Gyetván Krisztián. 

Az Eger SE edzője két egri kollégájával, Hegedűs Dáviddal és a kapusokkal foglalkozó Bukrán Erikkel közösen kapott felkérést a keret kialakítására és az erdélyiekkel szembeni mérkőzésre történő felkészítésre. Mindhárman köszönték és éltek az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága által felkínált lehetőséggel.

– Jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol az elején gyorsan elhúzhattunk volna 3–0-ra, de a helyzeteink közül csak egyet sikerült értékesíteni – magyarázta a szakember. 

– Igazi ki-ki meccs volt, amelyen mi domináltunk, miközben ellenfelünk az egy-egy elleni párharcokat erőltette. Esetünkben az eredmény másodlagosnak számított, és ezt mondtam volna akkor is, ha vereséget szenvedünk. Ezúttal ugyanis sokkal többet jelentett, hogy honnan, hová jutottunk el. Bebizonyosodott, hogy igenis rangja van a válogatottságnak. Ezért is lenne létjogosultsága akár szomszédos vármegyék közötti találkozóknak, ahol jobban szem elé kerülnének a korosztály legjobbjai. Rövid idő múlva ugyanis ők jelentik majd a felnőtt szintet, akik nemcsak a fiatalszabály miatt lesznek, vagy lehetnek fontos tagjai csapatuknak.

Barátságos utánpótlás (U16) mérkőzésen:

HEVES VÁRMEGYEI FIÚ VÁLOGATOTT–HARGITA MEGYEI FIÚ VÁLOGATOTT 1–2 (1–2)
Mátraházi Edzőtábor. V.: Pál Hunor (Csiki Hunor, Szabó Tamás).
HEVES: Racsek – Radnai, Debreczeni, Szabó Ádám, Bognár, Bucsu, Tasi, Tóth Á., Balogh L., Tomori, Szabad. Csereként: Ludvig, Kapusi, Molnár Z., Nótár, Móricz, Berta, Belák, Demeter, Szabó Áron. Edzők: Gyetván Krisztián és Hegedűs Dávid.
GÓL: Szabad (6.), ill. Somorai (30., 36.).

A Szerdahelyi Gábor (aki nem mellesleg a Heves vármegyei II. osztályú bajnoki címet elhódított Jázmin út-Vámosgyörk csapatának edzője) vezette Mátraházi Edzőtábor egy héttel azután fogadta Heves és Hargita fiataljait, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott a magaslaton készült a párizsi olimpiára. Ahogy a pólósok, úgy a focisták is elismerőleg szóltak a körülményekről, köztük Szivosné Bozsó Renátával.

– Mátraháza mindenben remekül vizsgázott – mondta a Heves vármegyei U16-os leány válogatott egri edzője, aki Ecsegi Zoltánnal (Gyöngyösi AK) és Ofella Zsomborral (FC Hatvan) közösen felelt a csapatért. 

– Hargita megye idén a csíkszeredai akadémia korosztályos csapatra alapozva állított ki ellenfelet, onnan ugyanis kilenc játékos érkezett. Nálunk a célt az jelentette, hogy minél több egyesületből tudjunk lehetőséget biztosítani a lányoknak. Ahogy azt az eredmény is mutatja, a két csapat között sebességben és technikailag is nagy volt különbség. Számunkra a legfontosabb szemponttal az bírt, hogy az a 18 lány, akit öt klubból elvittünk, jól érezte magát. Köszönjük a lehetőséget, jövőre megpróbáljuk szorosabbá tenni a mérkőzést.

A Heves vármegyei U16-os leány válogatott
Forrás: heves.mlsz.hu

A helyszínforgásból adódóan egy év múlva szűkebb hazánk küldöttsége utazik Erdélybe. Hogy mit visznek most magukkal a hargitai vendégek? Tekintve, hogy a MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága és Társadalmi Elnöksége ugyanúgy odatette magát a lebonyolításhoz, mint korábban, emlékből és élményből akad bőven a látogatóknak. Gyöngyös, Gyöngyöstarján és Mátraháza említése jó érzéseket hozhat elő a határon túlról érkezett félszáz futballbarátnak, akik közül a vezetés tagjai Jakab Gábor Heves Vármegyei Társadalmi Elnök jóvoltából 2010 óta ápolnak kiváló kapcsolatokat a szűkebb hazánk labdarúgását irányítókkal.

Barátságos utánpótlás (U16) mérkőzésen:

HEVES VÁRMEGYE LEÁNY VÁLOGATOTT–HARGITA MEGYE LEÁNY VÁLOGATOTT 1–11 (1–4)
Mátraházi Edzőtábor. V.: Csiki Hunor (Pál Hunor, Szabó Tamás).
HEVES: Szalai – Panyi, Mága D., Szalma, Tóth F., Polányi, Szivák, Nagy A., Gombos, Csengeri, Jakab Zs. Csereként: Szerencsi (kapus), Jakab R., Kresák, Rácz L., Orgován, Mága L. Edzők: Szivosné Bozsó Renáta, Ofella Zsombor, Ecsegi Tibor.
GÓL: Csengeri L. (11.), ill. Cseke (6.) Erőss (14., 38, 46., 50.), Tanase (31., 80.), Fülöp (68., 81.), Orbán (73.), Lénárt (79.).

Életkorban a játékvezetők is közel álltak a játékosokhoz
Forrás: heves.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában