Kézilabda

2024.06.23. 09:16

QHB-Eger: újabb veszprémi játékos ír alá

Egri színekben mutatkozhat be az NB I.-ben Czabula Máté Huba. A 20 éves irányító játékos a másodosztályban ezüstérmes Veszprémi Handball Academy U21-es csapatától érkezik a QHB-Eger együttesébe.

Sike Károly

Czabula Máté Huba

Forrás: Veszprémi Handball Academy

A balszélső Bőti Dominik után újabb játékost igazolt a QHB-Eger NB I.-es férficsapata a Veszprémi Handball Academy U21-es együttesétől. Az ifjúsági válogatott Czabula Máté Huba az elmúlt években meghatározó játékosa volt az NB I/B-s együttesnek, a 2023/24-es szezonban 29 bajnoki mérkőzésen 99 gólig jutott.

– Kiváló képességekkel rendelkező, tehetséges játékos, aki már a felnőttek között is megmutatta tudását. Remekül teljesített a másodosztályban, megérdemli, hogy a sportág élvonalában is lehetőséget kapjon. Abban bízunk, hogy mielőbb felveszi az NB I.-es bajnokság ritmusát – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond.

Czabula Máté Huba, Szöllősi Olivér és az ugyancsak a Veszprémi Handball Academy U21-es csapatától érkező Bőti Dominik után a QHB-Eger harmadik nyári szerzeménye.

Így áll a 2024/25-ös keret, amely folyamatosan bővül
KAPUSOK: Marczika Barnabás, Ágoston Áron
JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Maracskó Zalán
JOBBÁTLÖVŐK:
IRÁNYÍTÓK: Tóth Károly, Czabula Máté Huba
BEÁLLÓK: Abdeldjalil Zennadi (algériai), Szöllősi Olivér
BALÁTLÖVŐ: Tóvizi Tamás
BALSZÉLSŐK: Száva Máté, Bőti Dominik
VÉDEKEZŐ: Kiss Gergő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában