Futás

2024.09.09. 21:54

25 éves az Eger Csillaga Teljesítménytúra

Idén három távon, 15, 25 és 55 kilométeren 217-en indultak a sportbaráti légkörű, jó hangulatú, családias teljesítménytúrán.

Molnár Helga

Szeptember 7-én huszonötödik alkalommal rendezték meg a környék ikonikus teljesítménytúráját, az Eger Csillaga Teljesítménytúrát a Kárpát Egyesület Eger rendezésében. A kezdetekben Egerből rajtoló teljesítménytúra több mint tíz évvel ezelőtt Felsőtárkányba költözött, eleinte a tópart, majd a Kárpát Túraközpont lett a sportrendezvény rajtja és célja – tudatta portálunkkal a szervező Herperger Anita.

Eger Csillaga Teljesítménytúra
Ismét útnak indultak az Eger Csillaga Teljesítménytúra résztvevői
Forrás: Vincze Gábor/Beküldött fotó

Az első másfél évtizedben az egyesület első elnöke, Köves Gyula, 2016 óta Herperger Anita szervezi. A túra sok átalakuláson ment keresztül, a helyszín változtatáson kívül a hagyományos,bakancsos teljesítménytúrából egy modern sportrendezvénnyé nőtte ki magát. Több útvonalon rendezték meg 15-115 kilométer közötti távokon.

A környező Bükk szinte minden látnivalóját, természeti értékét mutatták be már a hosszú évek alatt. 2017-től része volt az Ötpróbának, illetve nemzeti bajnokságnak, több túrakupának, nagy népszerűségnek örvendett, 500 ember látogatott el minden évben a rendezvényre. 2021-ben a szervezők úgy döntöttek, hogy a korábbi családias, sportbaráti hangulatot szeretnék visszahozni, így 2022-től visszaköltöztek az egyesületi házba és lefelezték a létszámot, azóta körülbelül 250-en indulnak a túrán. Idén három távon, 15, 25 és 55 kilométeren 217-en indultak a sportbaráti légkörű, jó hangulatú, családias teljesítménytúrán.

A túrázók és terepfutók körében erőpróbát, edzéslehetőséget jelentenek a távok, többen visszajáró indulók, sokan a saját idejüket igyekeznek megdönteni. Minden évben illusztris sportolót is köszönthetnek a mezőnyben, idén Dr. Lubics Szilvia, ultrafutó a Grand to Grand Ultra verseny felkészülésének utolsó stádiumában választotta a rendezvényt és a Bükköt edzésként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában