Bajnokot avattak

2024.09.08. 15:55

Boyd Exell nyerte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokságot + galéria

Az ausztrál klasszis hetedszer lett négyesfogathajtó világbajnok Szilvásváradon. A négyesfogathajtó világbajnokság zárónapjára közel hétezer ember látogatott ki.

Tóth Balázs

Az akadályhajtással zárult az Ineos FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság Szilvásváradon. A nap előtt a címvédő Boyd Exell vezetett Chester Weber előtt, előbbinek arra kellett figyelnie, hogy keveset hibázzon, utóbbitól hibátlan hajtásra volt szükség a trónfosztáshoz. 

Boyd Exell nyerte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokságot
Boyd Exell nyerte a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokságot
Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A közel hétezer néző előtt rendezett megmérettetésen a végén jöttek a nagyágyúk, s a versenyszám (ő feladta a maratonhajtást) előtt, a harmadik a szintén nem hibázó svéd versenyző, Fredrik Persson lett. Boyd Exellnek és Chester Webernek egyaránt volt verőhibája, de míg az ausztrál ezzel együtt megnyerte az összetettet, hetedik egyéni világbajnoki címét szerezve, az amerikai a harmadik helyre csúszott vissza, a vb ezüstérmese Bram Chardon lett. A csapatversenyt Hollandia nyerte Németország és Ausztrália előtt.

A versenyszám legjobb magyarja Dobrovitz József volt, akinek verőhibája nem volt, de kicsit túllépte az idejét. A legjobb magyar összetettben Dobrovitz József lett, aki a 13. helyen zárt, a magyar csapat az ötödik helyen végzett. A szilvásváradi lipicai lovakkal versenyző Váczi István a versenyszámban a 33. lett négy verőhibával, míg ifj.Galbács Ferenc a 36. két verőhibával, de jelentős időtúllépéssel. Összetettben a két hajtó a 27., illetve 28. helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában