Vízilabda

2024.09.11. 15:54

Csengtuban tovább írhatják a sikersorozatot az egri lányok

Útnak indult a kínai Csengtuban hétfőn kezdődő korosztályos világbajnokságra a magyar U18-as lány válogatott.

Heol.hu

A magyar csapat tegnapi indult útnak

Forrás: waterpolo.hu

A szövetségi edzőként dr. Sike József által kijelölt 15 fős keretben a Digi-Eger öt kiválósága, Torma Luca, Sóti Lili, Horváth Luca, Horváth Zsófi és Lendvai Natasa is helyet kapott.

A kezdetektől fogva dr. Sike József által irányított, 2006-ban született játékosokra épülő korosztály páratlan sikersorozatot tudhat magáénak, hiszen eddig három világversenyen járt és még egyszer sem talált legyőzőre, sőt még döntetlent sem játszott.

Torma Lucáék 2021-ben Szentesen megnyerték az U15-ös Európa-bajnokságot, majd egy évvel később Görögországban U16-os világbajnok lett az együttes, tavaly pedig Törökországban érdemelt ki U17-es Eb-aranyat. A három torna alatt a magyar lányokat megszorongatni is alig tudták az ellenfelek, a legutóbbi Eb-döntőjükben a spanyolokat múlták felül 11–8-ra.
A nemzeti csapattal tart Kínába a szövetségi kapitány, Biros Péter is, míg Batki Bence masszőrként tagja az utazó stábnak.

Ők tizenöten
A magyar 15 fős utazó kerete válogatott: Torma Luca, Sóti Lili, Schmuck Tünde, Horváth Luca, Tiba Panna, Horváth Zsófia, Hajdú Kata, Kiss Patrícia, Gulyás-Oldal Emma, Kardos Laura, Kardos Dominika, Bereczki Luca, Varró Eszter, Lendvay Zoé, Lendvai Natasa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában