Triatlon

2024.09.09. 14:39

Eger Városi Úszóklub: a 14 éves Katona 4 másodpercre volt a dobogótól a 18–19 éveseknél

Legjobb magyarként ért el negyedik helyezést és gyűjtött értékes ranglista pontokat a szlovéniai Bledben rendezett Junior Európa Kupán Katona Korinna.

Bódi Csaba

Katona Korinna fontos pontokkal járult hozzá a ranglistát vezető magyar válogatott eredményességéhez.

Forrás: EVUK

Az Eger Városi Úszóklub versenyzője, egyben a Szilágyi Erzsébet Gimnázium tanulója 14 évesként szerepelt a 18–19 esztendősök között. A Bledi-tó partján rendezett versenyen 400 méter úszást követően 12 kilométer kerépározás következett a kanyargós, néhol veszélyes hegyi utakon, végül 3,3 kilométer futás várt Európa legjobb junior versenyzőire a tó körül. 

Korinna egyenletes versenyzéssel, kiváló brigázással, lépésről lépésre haladt előre, és végül mindössze négy másodperccel maradt le a dobogóról. 

Ezzel együtt fontos egységekkel járult hozzá a 2024-es európai junior ranglistát vezető magyar válogatott eredményességéhez. 

Katona Amina (Korinna testvére) az Európa Kupa betétfutamaként lebonyolított 40. Bledi Triatlon Fesztivál szuper sprint gyermek kategóriájában ért el első helyezést. Az ugyancsak az EVUK színeiben sportoló és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskolájában tanuló fiatal szlovén, olasz és magyar ellenfeleit legyőzve számított a legjobbnak.

Katona Amina szuper sprint gyermek kategóriában ért el első helyezést
Forrás: EVUK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában