Közélet

2013.05.15. 06:42

Hiteles szakember számolt be tapasztalatairól cukorbetegknek

Nyolcadik alkalommal rendezte meg az Egri Cukorbeteg Napot a Cukorbetegek Egri Egyesülete az elmúlt hét végén.

P. A.

Az esemény számos érdeklődőt vonzott. A megjelenteket ingyenes szűrővizsgálat és számos hasznos információ is várta. Az alkalom különlegessége ezúttal az volt, hogy elsősorban az 1-es típusú fiatal cukorbetegeket, szüleiket szólították meg, miután több megkeresést kaptak, amelyek során a szülők szomorúan számoltak be, hogy kisgyermeküknél, unokájuknál diagnosztizáltak diabéteszt, s tanácstalanok.

Dr. Kerényi Zsuzsa tartott előadást, a nemzetközi hírű diabetológus 5 éves kora óta cukorbeteg, így a szakember és a páciens szemszögéből is hasznos információkkal látta el a résztvevőket. Jó tanácsokkal szolgált a pályaválasztás, karrier és gyermeknevelés témakörököben. Szóba került egyebek között az is: titkolni kell-e a cukorbetegséget a munkáltató előtt.
Jakabné Jakab Katalin, a megyeszékhelyi szervezet elnöke bejelentette: terveik között szerepel egy gyermek és ifjúsági tanácsadó iroda, valamint egy inzulin pumpa centrum kialakítása is a városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!