Nem nőtt a fertőzöttek száma, továbbra is 17 beteget tartanak nyilván Heves megyében

A koronavirus.gov.hu május 1-i közlése szerint szűkebb hazánk területén nem nőtt a koronavírusos megbetegedések száma, így továbbra is 17 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván Heves megyében.

Heol

A kormányzati tájékoztató oldal közlése szerint, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2863-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 krónikus beteg, ezzel 323-ra emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Heves megyében a péntek reggeli adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így összesen 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván szűkebb hazánkban. A szomszédos megyék közül Nógrádban 24, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 64, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 22 igazolt fertőzöttről számoltak be.

 

elenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában