Bulvár-celeb

3 órája

Ezt a 3 dolgot ne tegye, ha fehér fogakra vágyik

Szakértő árulta el, miktől óvakodjunk, ha nem akarjuk, hogy besárguljon a fogsorunk. Meg fog lepődni rajtuk!

MW

Ezekre figyeljünk, hogy ne kelljen takargatni a mosolyunkat

Forrás: Shutterstock

A sárga fogak nemcsak az elhanyagolt szájhigiénia miatt alakulhatnak ki, hanem rossz szokások miatt is. Vannak olyan dolgok, amikről, bizony, le kell mondanunk, ha fehérebb fogakat szeretnénk – mondja dr. Alex Foo. A fogorvos megosztott 3 meglepő dolgot ezzel kapcsolatosan – írja a Life.hu.

Óvatosan a fogkefével!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen károkat okozhat az, ha túl agresszívek fogmosáskor -  „Idővel ez lecsiszolhatja a fogzománcot, felfedve az alatta lévő sárga dentinréteget. Az elektromos fogkefére való áttérés segíthet az egészséges zománc megőrzésében

 – mondja dr. Foo.

A folyamatos nassolás komoly veszélynek teszi ki a fogainkat
Fotó: BearFotos / Forrás:  Shutterstock

Nasi éjjel-nappal

Dr. Foo szerint az állandó nassolás savas állapotot eredményez, ami növeli a zománc eróziójának kockázatát. „Minden alkalommal, amikor eszünk, a szájban savak keletkeznek, amelyek megtámadják a fogzománcot. 

Minél gyakrabban nassolunk, annál tartósabbá válik ez a savas közeg, 

ami a zománc gyengüléséhez és sárguláshoz vezet” – mutat rá a szakértő.

iszik kóla üdítő
Szívószállal fogyasztva az üdítők kevésbé károsítják a fogakat
Forrás:  Shutterstock

Szénsavas üdítők

„A szénsavas italok erősen savasak, és jelentős mértékben károsíthatják a zománcot” - magyarázza Dr. Foo. „Szívószál nélkül ezek az italok közvetlenül érintkeznek a fogakkal, és felgyorsítják az eróziós folyamatot. A szívószál használata minimalizálja az érintkezést, így segít megóvni a fogakat.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!