Hirdetés

2024.09.25. 08:00

Rómából Egerbe – A Jimmy’s pizza története

Ahogy lenni szokott, minden kaland egy ötlettel kezdődik, ami alól Jimmy története sem kivétel. Kovács Bence a Jimmy’s pizza megálmodója és vezetője meséli el étterme indulásának történetét.

PR cikk

A kezdetek

2017-ben járunk, amikor a tengeren túli Amerikában töltöttem második nyaram egy ottani gyerektábor éttermében. Tized magammal mi feleltük a táborban megszállt gyerekek mindennapi étkeztetéséért. Imádtam ezt a közeget, elképesztő sok inspirációt adott a vendéglátás terén. Teljesen új fogalmat adott arról, hogy hogyan is tud kinézni egy jól felépített éttermi rendszer. Itt ragadt rám az akkor még jelentéktelennek tűnő „Jimmy” név, amit az egyik ott dolgozó srác akasztott rám. Vicces, hiszen a Jimmy egy pizza márka odakint és ekkor még nem is sejtettem, hogy ilyen közöm lesz a pizzához. Amerikából hazatérve befejeztem a tanulmányaimat, és tovább bővítettem tudásomat a vendéglátás terén. 2023 őszére jutottam el arra a pontra, hogy az eddig megszerzett tudást és elképesztő vállalkozási vágyamat kézzelfogható dologgá szerettem volna alakítani. Meguntam, hogy a rengeteg befektetett energia mindig másnak kamatozik. Nagyon sok építő jellegű ötletem és kritikám volt korábbi munkám során, amit kevesen hallgattak meg. Így 2024 februárjában elkezdtem a saját éttermemet.

 

Az inspiráció

Sok helyen dolgoztam már életem során és sok pozícióban próbáltam ki magamat, de a legnagyobb benyomást a pizza készítés és azon belül is a római tepsis pizzák tették rám. A vastag, légies tészta, az autentikus ízek teljesen elvarázsoltak. Egerben végig sétálva mindenhol a nápolyi típusi kör alakú pizzát kóstolhatjuk, mind azonos sémára építve. Adott volt tehát a dolog, hogyha valami egyedit és új dolgot szeretnék csinálni, akkor ezzel a tudással és elszántsággal kell nekivágnom.

Az indulás

A Jimmy’s pizza 2024 február 16-án nyitotta meg kapuit Egerben az Almagyar utca 19 szám alatt. Az indulás napját elképesztő izgalom járta körül, szerettem volna mindent a legjobb formában bemutatni az első nap. Kíváncsian vártam az emberek reakciót, hogy mit mondanak a paradicsom szószra, a feltétekre és összességében a pizzára. Nagyon sokan várták a nyitást és ennek megfelelően az első nap 2 óra alatt eladtunk az összes pizzánkat. Hatalmas sikerként könyveltük el a napot, de már akkor láttam, hogy mi az, amin javítani és fejleszteni kell.

A filozófia

A Jimmy’s pizza filozófiája egyszerű, az első naptól kezdve ezt tartom szem előtt: csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozom, legyen az a Stagioni olasz liszt, a Fior Di latte mozzarella, a San Marzano paradicsom, a friss zöldségek és gyümölcsök és a koronája az egésznek a bazsalikom. Célom, hogy minden harapással egy repülőjegyet kapjunk az római pizzák autentikus világába, hogy egyszerre érezzük a ropogós külsőt és a lágy buborékos belsőt.

 

Mitől más ez a pizza?

Az indulás pillanatában látszott, hogy ezt a fajta pizzát kevésbé ismerik az emberek. Sokan a pizza szó hallatán a körformát és a vékony tésztát várják, ahogy néhány vendég mondja: „az a normális pizza”. Ez a pizza sem sokban különbözik a kör társaitól, hiszen a tészta liszt, víz, só és élesztő, de az első harapás teljesen más élményt ad.

Érződik a 72 órás kelesztés, ami során a tészta sokkal jobban emészthető, mint a nápolyi típusú pizzák, és kevesebb szénhidrátot is tartalmaz. Ezeket a pizzákat kóstolhatjuk szeletben és egészben is. A szelet itt 10x20 centiméter, az egész pedig 20x30 centiméter. Tepsis pizza jellegénél fogva, a tepsi téglalap alakja adja a formát. A jelenlegi étlapon több, mint 30 féle pizza található, ami szezontól függően mindig változik. Étlapunkat itt találod: www.jimmyspizza.hu.

Nyáron találkozhatunk barackos és cseresznyés pizzával, ősszel pedig a sütőtökös és céklás a nagy kedvenc.

 

A közösség és a jövő

„Célunk, hogy mindenki megismerje, és megkóstolja Jimmy titkos pizzáját.” Úgy gondolom, hogy a kezdeti nehézségek után egy jó pályán halad az étterem. Egyre több visszatérő vendégünk van, és nagyon sokan ajánlások és dicsérő szavak miatt látogat el hozzánk, ez köszönhető a kedves kiszolgálásnak, és az állandó minőségnek. Eközben elindítottuk, a saját házhoz szállításunkat is, így nem csak a Wolton vagy Foodorán lehet már rendelni, hanem ingyenes kiszállítással közvetlenül az étteremből is: +36-30/733-5448.

A régóta őrzött álmom valóra vált, és most mindenkivel megtudom osztani a római tepsis pizzák világát. Fedezd fel te is mitől olyan különleges Jimmy pizzái, látogass el hozzánk, és kövess minket Facebook-on is: https://www.facebook.com/xoxojimmyspizza

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában