PR

2 órája

Hatvan éve képeznek egészségügyi szakembereket

A hatvanadik tanév kezdődött meg idén a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtárban. Somoskői Lilla igazgató elmondta, a 2024/25-ös tanévben 28 tanulócsoporttal, 660 tanulóval és 147 kollégistával kezdték meg a tanévet. Az intézményben jelenleg 530-an tanulnak nappali tagozaton, százharmincan felnőttek szakmai oktatásában vesznek részt.

Egészségügy ágazatban a nappali tagozatos tanulók az általános ápoló és az egészségügyi asszisztens szakmákat tanulhatják. Kiváló a szakmai kapcsolat a duális formában gyakorlati képzést biztosító Markhot Ferenc Kórházzal. A felnőttek szakmai oktatásával lehetőséget teremtenek mentőápoló, általános ápoló, rehabilitációs terapeuta szakma megszerzésére.

A szociális ágazat területén kisgyermekgondozó nevelő, szociális ápoló és gondozó, gyermek és ifjúságfelügyelő szakmák sajátíthatók el. A gyakorlati oktatás a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és az egri Gyermekjóléti és bölcsődei igazgatósággal együttműködésben folyik.

- 2011 óta a rendészeti oktatásban a jövő közszolgálati technikusait (közigazgatási ügyintéző, rendészeti technikus) képezzük, illetve alapozzuk meg a rendőri pályára készülők továbbtanulását. A rendvédelmi ágazatban tanulók a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem szolgálataival ismerkednek – mondta Somoskői Lilla, aki szerint igyekeznek elhivatott oktatókkal szakmájukban helytálló, az életben boldog embereket útjukra indítani.

Az iskolában magas szintű szakmai oktatás folyik, diákjaik jól szerepelnek a különböző versenyeken. Sikeres ERASMUS+ pályázatok révén a diákok három hetes külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt. A végzettek közül egyre többen választják a felsőoktatást is, legyen szó az egészségügyi képzést kínáló egyetemekről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, vagy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemről. Az intézmény képzéseinek színvonalát jelzi, hogy a tanulmányi eredmények, kompetenciamérések, oktatóik és eszközellátottságuk alapján 2024-ben bekerültek a száz legjobb hazai technikum közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában