Fociláz

2024.06.14. 06:55

Indul az Eb, Hevesben több helyen szurkolói zónákban drukkolhatunk

Vigyázz, kész, gól. Indul az foci Európa-bajnokság, szurkolhatunk a magyaroknak.

Molnár Helga

Pénteken kezdődik az év egyik sporteseménye, de labdarúgó szempontból biztos a legizgalmasabb időszak veszi kezdetét, ugyanis 2024-ben labdarúgó-Európa-bajnokságot rendez Németország június 14-e és július 14-e között. Németország második alkalommal rendezi meg az Eb-t, a címvédő az olasz válogatott.

Indul az EB, Hevesben több helyen szurkolói zónákban drukkolhatunk
Indul az Eb, Hevesben több helyen szurkolói zónákban drukkolhatunk
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ami minket azonban igazán lázba hoz az az, hogy Magyarország is résztvevője a tornának. A magyarok a házigazda németekkel, skótokkal és a svájciakkal alkotja az A-csoportot. A meccsek sorát pénteken este a német-skót találkozó nyitja, a mieink szombat délután lépnek fűre Kölnben 15 órás kezdéssel a svájciak ellen.

A sport, a foci igazán akkor tud igazán jó élmény lenni, amellett, hogy nyer a csapatunk, ha mindezt közösségben élhetjük át. Heves vármegye több településén is így vannak ezzel. Egerben mindjárt három helyen lesz erre lehetőség – a kiskocsmákat, vendéglátó helyeket most nem számoltuk, bizonyára ők is élnek a lehetőséggel, s kihelyeznek egy-egy televíziót –, s ezrek szurkolhatnak együtt.

Van két jól bevált helyszín is, mely most is megtelhet szurkolókkal. Az egyik a Végvári Vitézek tere, ahol június 14-e péntektől, egy hónapon keresztül, július 14-e vasárnapig minden meccset közvetítenek. Óriás ledfal, fröccs terasz, csapolt sör, foodtruck, popcorn, nachos, limonádé, fesztivál hangulat és jó társaság: ezt kínálják a téren.

Az Agria Park hasonló felhívást tett közzé, díszparkjuk szurkolói zónává válik péntektől.
– Gyertek el és szurkoljatok együtt barátaiddal a magyar válogatottnak az Agria Park Szurkolói Zónában június 14 és július 14. között a Díszkertben. Amikkel várunk: óriás LED-fal, fergeteges hangulatú meccsek, sör, cider, fröccs, nachos és hamburger. A finom falatokról a Broadway Monkey gondoskodik. Gyere és próbáld ki magad hazai pályán a Borsodi Ujj foci játékában a csoportkörök magyar mérkőzéseinek napján és legyen tiéd a szurkolói nyeremények egyike. A játékban való részvétel feltételeiért és részletekért keresd a Borsodi hostesseket a helyszínen – írják.

És ha valaki hűsölne és drukkolna egyben, az egri strandot javasolhatjuk. Óriás kivetítővel, kiváló hangtechnikával, frissítő italokkal, ropogós harapnivalókkal, különleges gasztro-programokkal, dj-vel és élő koncertekkel, chill-zónával várnak mindenkit.
– Gyere el barátaiddal, csobbanj az élménybe, miközben kedvenc csapatodnak szurkolsz a nyár legizgalmasabb mérkőzésein – írják.

De nem csak a vármegyeszékhelyen szerveznek közös szurkolást. A labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt, Pétervására önkormányzata és Pétervására Sportegyesület közös kezdeményezésére a tornacsarnok mellett található műfüves sportpályát, ingyenesen lehet használni. A pálya használatához előzetes regisztráció szükséges, melyet a konditeremben lehet megtenni. A pályát igénybe vevők között, minimum egy 18. életévét betöltött embernek kell lennie. A pályát hétfőtől-péntekig, 10-től este nyolcig, illetve szombaton kilenctől délután két óráig lehet használni.

A június 14-én elstartoló futball Európa-bajnokság valamennyi mérkőzését közösen drukkolhatják végig a gyöngyösiek az Aktív Házban, a Sport Cafe rönk teraszánál felállított LED falon, tájékoztatott az Aktív Ház Gyöngyös a közösségi oldalán.

– Egy hónapon keresztül nézhetitek majd nálunk a meccseket és szurkolhattok kedvenc csapataitoknak. Nincs olyan időjárási körülmény, ami miatt le kellene mondani a közös meccsnézés jó hangulatáról. Az sem baj, ha esik az eső, vagy ha kint túl meleg van, a konferenciateremben és a kávézóban is tudtok szurkolni kedvenceiteknek, ahol projektoron és tévén tudjátok követni a mérkőzéseket. A sörcsapot már beüzemeltük, a popcorn gépet is kipróbáltuk, és játékkal is készülünk nektek. Várunk benneteket! – áll az Aktív Ház Gyöngyös Facebook-oldalán. De Abasáron az Aba Napon is vetítik a szombati magyar-svájcot, ott sem maradnak foci nélkül. Közös szurkolás az Árkád alatt, már most szombaton – hívja fel a figyelmet, s kapcsolódik be a sorba a Lőrinci Hírei közösségi oldala. 

A magyar válogatott három Eb csoportmérkőzését izgulhatjuk végig a Lőrinci Árkád alatt. Remélhetőleg nem csak ezen a három meccsen leszünk érdekeltek. Mivel a LED fal az árkád alatt lesz, így az esetleges kedvezőtlenebb időjárás sem tud közbeszólni. Természetesen büfé is üzemel majd a helyszínen.

Petőfibánya sem marad ki a sorból, ott a művelődési ház aulája változik át, s ad teret a drukkereknek. Folyni fog a csapolt sör, lesz jó hangulat, s bízzunk benne, hogy sok magyar gól is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!