Célbadobás

2 órája

Bukósisak és gereblye is repült a veszekedés közben Egercsehi egyik utcájában

Előbb egy gereblye, majd viszonzásul egy bukósisak repült át a falusi utca felett. Az Egri Járási Ügyészség két külön eljárásban emelt vádat a tárgyakat egymáshoz dobáló elkövetőkkel szemben.

Heol.hu

A vádirati tényállások szerint 2022. október 23-án délután hangos motorzúgás verte fel Egercsehi egyik utcájának csendjét. Egy középkorú férfi tartott hazafelé járművével a közeli erdőből. A zaj zavarta azt a saját udvarán kerti munkát végző asszonyt, aki úgy döntött, hogy a kezében tartott fanyelű gereblyét a kerítésen áthajítva hozzávágja a motorral közlekedő férfihoz. Ez kis híján sikerült, ám a jármű vezetője egy ügyes manőverrel elkerülte a komolyabb balesetet, így a gereblye csak súrolta a fején viselt bukósisakot - osztotta meg portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A sérült bukósisak
A sérült bukósisak
Forrás:  Beküldött fotó/Magyarország Ügyészsége

Mint írta, ugyanakkor a motorost a támadás oly mértékben felháborította, hogy megállt a ház előtt, leszállt a járműről, és a sérült sisakját a nő irányába célozva behajította az udvarra. Az indulati cselekmény után ráébredt, hogy bukósisak nélkül nem folytathatja az útját, ezért lábbal berúgta a kulcsra zárt kertkaput, és berontott az ingatlan területére, ahol hangos szóváltás alakult ki közte és a háztulajdonos között. A vita azzal végződött, hogy a férfi hanyatt lökte az asszonyt, aki a földre esve eltörte a bal kezének gyűrűsujját.

A járási ügyészség a közlekedő jármű vezetője ellen erőszakot alkalmazó nőt közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolta meg. Ebben a vonatkozásban a járásbíróság a márciusban megtartott tárgyaláson ítéletet hozott, melyben hat hónapi, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt – fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

A férfival szemben az ügyészség súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat nemrégiben. A vádhatóság ebben a vádiratban ugyancsak felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A rendőrség által készített helyszíni fényképfelvételeken a sérült bukósisak és részben a motor látható.

A sérült bukósisak
A sérült bukósisak és a motor
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában