Verseny

3 órája

Füstös, romos helyszíneken keresték a tűz okát

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat két főtisztje, Rónai Zoltán és Erdélyi Tamás tűzoltó őrnagyok képviselték.

Molnár Helga

Öt év kihagyás után ismét tűzvizsgálói versenyen bizonyíthattak az ország elismert szakemberei. Az október 9-10-e között megtartott VI. Országos Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedőnek Mórahalom adott otthont. A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat két főtisztje, Rónai Zoltán és Erdélyi Tamás tűzoltó őrnagyok képviselték – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az országos tűzoltósági főfelügyelőség és a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezői már október 8-án előkészítették a vetélkedő helyszínét. A feltételezés szerint egy könnyűszerkezetes garázsban töltés közben kigyulladt egy Li-ion akkumulátor, a tűz továbbterjedt a garázsban parkoló személygépjárműre.

A másnap kezdődő verseny során a csapatoknak helyszíni szemle keretében kellett vizsgálniuk a tűz keletkezési helyét és terjedését. Hasznos, pontos és megbízható fotókat kellett készíteniük a füstös, romos helyszíneken, valamint el kellett eldönteniük azt is, hogy a helyszínen fellelt, megégett berendezések, eszközök a tűz okozói vagy martalékai voltak-e. Csütörtökön a verseny elméleti résszel folytatódott, ahol két tesztet – egyet egyénileg, egyet csapatban – oldottak meg a versenyzők.

A feladatokat szakmai zsűri értékelte, amely alapján megszületett az eredmény.

Csoportkép a VI. Országos Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedőn
Csoportkép a VI. Országos Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedőn
Forrás: Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy/Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A kétnapos eseményen a szakemberek összesen hat feladaton tesztelték tudásukat, vármegyénk tűzvizsgálói két próbatételen az első helyen végeztek. Idei évben a legeredményesebb tűzvizsgáló csapat és így a tűzvizsgálók vándorserlegének új őrzője a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság két szakembere, Szépe Attila tűzoltó őrnagy és Balogh Csaba Máté tűzoltó százados lett. A húsz csapat közül vármegyénk a szoros versenyben a hetedik helyen végzett. 

Főoldali képünk illusztráció, Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában