Életmentés

7 órája

Sérült turistát mentettek a tűzoltók Mátrában

Szombaton több segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

Heol.hu

Tűz keletkezett egy hulladékudvar telephelyén délelőtt Egerben, a Homok utcában. Műanyag ablakkeretek, ülőgarnitúrák, matracok és szivacsok égtek egy konténerben - adta hírül Nagy Csaba tűzoltó százados, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A raj munkáját munkagép is segítette. Az eset során senki nem sérült meg. 

Délután a pálosvörösmarti önkéntes tűzoltók két eltévedt kirándulónak segítettek az utat megtalálni a Mátrafüred-Sástó melletti erdőben.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő délután egy családi házban Egercsehi Alkotmány útján. A bélapátfalvai önkormányzati és a pétervásárai hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták a mérgező gázt egy helyiségben, ahol egy szieszta kályha működött. A tűzoltók elzárták a készüléket, az ingatlant elektromos olajradiátorral fűtötték tovább. A jelzésnek köszönhetően senki nem sérült meg. 

Megsérült egy turista délután a Parádóhuta határában lévő erdőben. A parádi önkéntes tűzoltók quaddal hozták le a sérültet az erdőből, majd átadták őt a mentőknek. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában