segítség

2020.01.06. 11:30

Ismét rekordot döntöttek a maklári véradók

Országos szinten is egyedülálló, hogy egy véradásra ennyien jelentkeznek.

G. R.

Újabb rekordot döntöttek meg a maklári véradók. Erről Hanuszik Csaba polgármester tájékoztatta a Heolt. Ahogy arról korábban már beszámoltunk: 2018 végén is kiemelkedően sokan, 213-an tartották kezüket a tű alá a település hagyományos év végi véradásán, ám 2019-et még magasabb számmal, 221 véradóval zárták. Közülük 32-en először döntöttek úgy, hogy segítenek.

A polgármester elmondta, hogy a tavalyi év végén már második alkalommal PSA szűrést is végeztek, s nagy örömükre idén mindenkit egészségesnek találtak, s az egy évvel korábban kiszűrtek pedig hálásan jöttek vissza, hogy idejében felismerték így a problémájukat.

A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy országos szinten is egyedülálló, hogy egy véradásra ennyien jelentkeznek, mint Makláron. Gortva József hozzátette, igyekeznek elismerni a makláriak igyekezetét, a megyei véradóünnepségen éppen ezért tüntették ki a településen működő Numan pékséget a hosszú évek óta tartó önzetlen támogatásért, mellyel hozzájárulnak a maklári véradás sikeréhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában