Vetélkedő

2021.12.12. 17:50

Országos második az egri Andrássy

Második helyen fejezte be a 4 for Europe című uniós vetélkedő idei országos versenyét az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium csapata.

G. R.

Gál Patrik, Csomós Anita, Róka Julianna és Tóth Linda Alíz

Forrás: beküldött

Fotó:

A Kecskeméten csütörtökön megrendezett döntőben Csomós Anita, Tóth Linda Aliz, Róka Julianna és Gál Patrik képviselte az egri Andrássyt. Felkészítő tanáruk Szántó Marianna volt. 

 

A vetélkedőt 9. alkalommal rendezte meg a hazai Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament magyar kapcsolattartó irodája. Az első forduló online zajlott októberben országosan 253 csapat jelentkezésével. Régiónként tíz csapat juthatott a novemberi regionális döntőbe. Az észak-magyarországi döntőt az andrássysok nyerték meg, s ezzel fővárosi egynapos osztálykirándulást nyertek, s továbbjutottak az országos döntőbe is. 

 

– Alaposan felkészültek és csupán öt ponttal maradtak el a győztestől. Büszkék lehetnek magukra – értékelte a Heolnak Szántó Marianna a Fortuna csapat teljesítményét. Kiemelte, a zsűri a legkreatívabbnak találta az Andrássy tematikus Európa-napját bemutató prezentációjukat is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában