Advent

2022.11.16. 16:46

Apcról viszik a Parlament elé az ország 18 méter magas karácsonyfáját

Egy Facebook bejegyzésben lettünk figyelmesek egy november 21-i útlezárásra, amelyre információink szerint azért van szükség, mert az ország terebélyes karácsonyfáját szállítják Petőfibányán keresztül Budapestre, a Kossuth térre.

Ilyen volt a 2021-es karácsonyfa a Parlament előtt

Forrás: Az ország karácsonyfája/Facebook

Érdeklődésünkre a petőfibányai polgármesteri hivatalban arról kaptunk információt, hogy valóban Petőfibányán keresztül szállítják a karácsonyfát a fővárosba hétfőn, a déli órákban. Éppen ezért forgalomkorlátozásokra lehet számítani, ám az örökzöldet nem az ő településükön vágják ki. Megtudtuk: egy apci illetőségű család válik meg hétfőn a hatalmas, 18 méter magas ezüstfenyőtől, amelyet gazdái 45 esztendővel ezelőtt ültettek el kertjükben.

Az ország karácsonyfáját tavaly is november végén szállították a Parlament elé, a Kossuth térre. Az MTI tudósítása szerint akkor a 18 méter magas, mintegy 4 tonna súlyú ezüstfenyő Veszprém megyéből érkezett a Kossuth térre. Akkor is, ahogy várhatóan most is, daruval, tűzoltók segítségével állították be a helyére a terebélyes fenyőfát. 

A 2021-es karácsonyfa a Kossuth téren, az Országház előtt.
Forrás: Lakatos Péter/MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában