TOP Plusz

2023.01.15. 10:11

Nagytályán közösségi tér épül 200 millióból, még egy tavat is kialakítanak

Beérhetnek az álmok, bölcsőde is épül.

Sz. M. L.

Gulyásfesztivál Nagytályán. A fejlesztéssel még több terük lesz

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

TOP Plusz forrásból kétszáz millió forintot nyert Nagytálya szabadidő park kialakítására az Eger-patak duzzasztójának környezetében. 

Orosz József polgármester korábban portálunknak már beszélt erről a tervéről, mely reményei szerint kiszolgálja a helyiek igényeit, de akár látogatókat is vonzana. A pályázati leírás szerint a projekt keretében Nagytálya településen közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra fejlesztése valósul meg. A települési önkormányzatok legfontosabb célja a településen élő lakosság megfelelő életkörülményeinek kialakítása, a szolgáltatások bárki számára korlátozások nélküli hozzáférés biztosítása, a lakosság, és főleg a fiatalok helyben tartása, az elvándorlás megakadályozása. Ezzel párhuzamosan a települések erőforrásait a fejlődés érdekébe kell állítani. A célok eléréséhez Nagytálya olyan komplex beruházást kíván megvalósítani, amelyek egyszerre szolgálja a lakosság érdekeit, illetve növeli a település turisztikai vonzerejét.

Sport és szabadidőparkot építenének az Eger patak mentén 
Fotós: Huszar Mark / Forrás: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

A fejleszteni kíván terület Nagytályán az Eger-patak és a Rima-patak csatlakozásánál található lévő füves terület, amely eddig is kulturális programoknak adott otthont. A terület a rendszeres kaszálás ellenére leromlott műszaki állapotú, gyakorlatilag kiépítetlen terület. A szabadidős, közösségi színtérként való fejlesztéshez elengedhetetlen az infrastrukturális kiépítés. A pihenőpark tervezésének elsődleges célja olyan települési zöldfelület kialakítása, mely megfelelő rekreációs hasznosítást tesz lehetővé. A park elsősorban a kellemes és nyugodt kikapcsolódás helyszíne, ugyanakkor időszakosan aktív pihenésnek is helyet biztosít különböző rendezvények lebonyolításakor.A tervek szerint az Eger-patakon lévő duzzasztó segítségével egy jóléti tavacska kerülne kialakításra, a környezetében rendezett közösségi térrel, utcabútorokkal, sétányokkal.

Az Andornaktályai Református Missziói Egyházközség több mint 180 millió forintot nyert Tündérkert Református Mini Bölcsőde létesítésére, erre szintén Nagytályán kerül sor. A tervek szerint  egy csoportos önálló mini bölcsődét hoz létre. A településen élő bölcsődés korú gyermekek lélekszám változása egyértelműen emelkedést mutat, ám a településen bölcsődei ellátás nincs. Építését a Petőfi Sándor utca 24. telken, az óvoda telkén valósítana meg az építtető. Ez a terület a nagytályai önkormányzat tulajdonában van, s az építéshez hozzájárulását adta. A bölcsődei nevelés eszközeit és a napközbeni ellátáshoz szükséges bútorokra, valamint fejlesztő eszközökre is jut a keretből, illetve honlapfejlesztésre is. A mini bölcsőde teljes körűen akadálymentesítve lesz. A sikeres szakmai megvalósítás érdekében az Andornaktályai Református Missziói Egyházközség együttműködik a Magyar Bölcsődék Egyesületével. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában