Ingyen ebéd

2023.05.24. 10:49

Negyedik alkalommal székelykáposzta került a tányérokba Mezőtárkányban

Az elmúlt pénteken – ebben az évben már negyedik alkalommal – szervezett főzést Mezőtárkány lakóinak a községi önkormányzat a Laskó-Rima menti szociális ellátó szolgálat és a támogatók jóvoltából. A mostani alkalommal székelykáposzta került a tányérokba. Nem kevesebb mint 220 adagot sikerült kiosztani.

S. S.

Erre a szezonra véget ért az ételosztás

Forrás: Beküldött

Az ételosztásról Pásztor István alpolgármester portálunknak azt mondta: Tóthné Szabó Anita polgármester asszonnyal, Mátyus Piroska intézményvezető asszonnyal fogják össze alkalmanként ezen főzések szervezését, támogatását.

– Idén januárban kezdtük el ezt a tevékenységet  és azt mondom, hogy ha havonta csak egyszer is, de sok településen élőnek segítünk, hogy meleg ételt kapjanak. Erre a szezonra most befejeztük, hiszen jön a nyári meleg, kockázatos az ételosztás – fogalmazott az alpolgármester.

Megtudtuk, terveik szerint 2023. októberében ismét elindítják az akciót. Decemberben pedig a főzésen kívül egy disznótorost is szervezni kívánnak, ahol a hagyományos disznótoros ételekkel várják a község lakóit.

– Köszönjük a sok önzetlen támogatók segítségét, hisz nélkülük nem tudtuk volna terveinket végrehajtani – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában