Új látnivalók

2023.11.09. 18:36

Egymást érik az élménytúrák a Mátrában

Az elkövetkező napokban élményekkel teli túrákra hívják az érdeklődőket a Mátrában, amelyeknek célja a nemrégiben elkészült új turisztikai útvonalak, kiállítóterek és létesítmények megtekintése.

Barta Katalin

Rengeteg túra közül válogathatunk a Mátrában

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mátraderecskén november 11-én Panoráma túrák a Mátra gyógyító kincseinél címmel szerveznek egésznapos programot a községből indulva. A cél az elmúlt hónapokban kialakított új túraútvonal bemutatása a megépült, felújított létesítményekkel. A regisztrált résztvevők reggel nyolckor autóbusszal indulnak Parádfürdőre, ahonnan a Rákóczi fa- 48-as tető- Büdös víz- Mofetta- Kürti híd érintésével jutnak vissza Mátraderecskére, ahol ünnepélyesen felavatják a Kürti hidat, majd okleveleket adnak át a fejlesztésben részt vállalóknak.

Este hat órakor vacsorával zárul a rendezvény - adta hírül Forgó Gábor polgármester. Közölte azt is, hogy a határidőig 69-en regisztráltak az eseményre. 

November 18-án délután fél egykor Szajlán a turisztikai fogadóépületben (Fenyves út 19.) várják az érdeklődőket, akik egy négy kilométeres túrával Kisfüzesre sétálhatnak. Itt a Barka turisztikai centrumban délután két órától  családi hagyományőrző programok váltják egymást, s megtekinthetik a Földtől az asztalig című bemutatót is. Délután háromtól eszem-iszom, táncházi forgatag kezdődik, este fél héttől pedig tűzzsonglőr bemutatóval zárják a napot. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában