Megdöbbentő történetet osztott meg

2024.06.28. 19:01

Kautzky Armand kapta a 11. csillagot az egri sétányon

Művészet kategóriában avatott csillagot az Eger sikeréért Egyesület az Egri Csillagok Sétányán. Kautzky Armand Jászai Mari-díjas művész kapta.

Szabadi Martina Laura

Kautzky Armand kapta a 11. csillagot az egri sétányon

Forrás: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

Ez különleges helyszín, ahol az égen és a földön is ragyognak a csillagok – ezzel a mondattal kezdődött péntek délután az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) 11. csillagátadó ünnepsége a Dobó téren, az Érsek utca előtt. Forgó János, az egyesület elnöke elmondta, az egri születésű Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország egyik legismertebb szinkronszínésze kapja a 11. csillagot.

– Az ESE egyik fő célja a város kulturális, turisztikai, és tört értékeinek megőrzése, gyarapítása. Azért alapult, hogy összefogja az ezért dolgozó embereket. A sétány célja, hogy különleges elismerésben részesíthessék azokat a személyiségeket, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak Eger fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Mára országosan ismert a sétány, melyen tavaly Koltai Lajos és Csank János kapott díszövet – mondta.

Forgó János kiemelte, hogy Kautzky ott volt az egyesület alapításakor is. Az esemény moderátora a méltatásban elmondta, a művész mindig büszkén hirdette egri származását.

– Hazánk egyik legismertebb hangja az vallja, az ösztön és a tudat az ember életében nagyon jó barátságban lehet. Kautzky Armand sokáig a Madách Színház tagja volt, ismert szinkronszínész aki számos filmcsillag magyar hangját adja és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadi beszéd tanára. A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható üzenet is kevésbé bosszantó az ő hangján talán – mondta Kautzkyról, aki a mindenki által ismert telefonos üzenethez még pályája elején adta a hangját.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki úgy döntött, én vagyok érdemes erre a megtiszteltetésre. Szeretném megköszönni a szüleimnek is, akik ezt a várost választották otthonuknak. Édesapám már előtte néhány évig él Egerben, én már itt születtem, s első éveimet is itt éltem le, de aztán a társulat megszűnt és Miskolcra költözött a család. Emlékeim nekem nincsenek a városról gyermekkoromból, de a szüleim rengeteget meséltek róla. Itt laktunk először a Dobó téren albérletben – mesélte a színész. Elmondta a családi legenda szerint csecsemőként annyit sírt, hogy a tulajdonos azt mondta: „egy kosárban leereszti az Eger patakba ezt a gyereket.”

Végül Kautzky Armand és Forgó János együtt leplezték le a legújabb egri csillag díszkövét. A színész gyermekei is jelen voltak az eseményen, elmondása szerint fiának rendkívül megtetszett a város, szívesen élne itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában