Fesztivál

2024.06.28. 16:39

Keresztülmuzsikálta Egert a Kaláka és Gryllus Vilmos +videó

Zenés sétával kezdődött a Kaláka Fesztivál pénteken Egerben. Egész hétvégén koncertek leszenk az Érsekkertben.

Szabadi Martina Laura

Zenés idegenvezetéssel egybekötött séta nyitotta meg a 44. Kaláka fesztivált

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Köszönöm Rázsi Botondnak, hogy immár harmadszor segíti idegenvezetésével a Kaláka Fesztivál nyitányát, a zenés sétánkat – mondta Gryllus Dániel a Kaláka alapítója péntek délután az Uránia Mozi előtt, ahonnan a séta indult az érsekkerti fesztiválhelyszínre. Az Uránia Moziban Gryllus Dániel fotóiból nyílt kiállítás, majd a Kaláka, Kárpátoktól a Karib-tengerig filmet mutatták be. A sétán Rázsi Botond beszélt a Kepes Intézet épületének, az Érseki Palotának a Líceumnak a történetéről is illetve megálltak a Nagypréposti palotánál és a Nagykönyvnél. A helyszíneken a Kaláka és Gryllus Vilmos előadott egy-egy dalt. Az Érsekkertben aztán 17 órától Malek Andrea, Mazsimó Gypsymó, Jazzbois koncert lesz, este 10 órától pedig Ferenczy György és az 1-ső Pesti Rackák és a MAO zenél.

Szombaton délelőtt gyermekprogramok várják a családokat, lesz bábjáték, vándorjátszótér és fotószínház, eljön Szalóki Ági és fellép Gryllus Vilmos is. Ezen a napon 15 órától a Fájdalmas Anya Plébánián Itt járt a földön címmel Gryllus Dániel, Ferenczi György és Becze Gábor közös műsora látható. A fesztiválnak idén is kísérőprogramja az Ökokaláka. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában