Búcsúrend

2024.06.02. 19:41

Lovas zarándoklat is lesz Szentkúton júniusban

Közzétette júniusi búcsúrendjét Mátraverebély-Szentkút a vármegyénkhez közeli nemzeti kegyhely. Nyáron is várják a híveket.

Palágyi Edit

Lovas zarándoklat idén is lesz a Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen

Fotó: Vendel Lajos / Nógrád Megyei Hírlap

Hivatalosan is beköszöntött a nyár, bár már jó ideje részesei lehetünk idén a nyárias, meleg időjárásnak - írja közösségi oldalán a nemzeti kegyhely. Mátraverebély-Szentkút várja a híveket a nyári időszakban is, közölték. 

Június 7-én, pénteken Jézus Szíve búcsú lesz, ez a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek zarándoklata, a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatásával ― Spányi Antal székesfehérvári püspök vezeti. 

Június 8. szombat, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve búcsú: a Szeretetláng Mozgalom zarándoklata ― Varga Lajos váci segéd püspök mond misét. 

Június 16-án, vasárnap, Szent Antal búcsút tartanak, lesz liliomszentelés és a gyermekek megáldása. Miséz Martos L. Balázs esztergom-budapesti segédpüspök.

Június 23. vasárnap, Szent László ünnepére várják a híveket, ekkor lesz a lovasok zarándoklata, misét celebrál Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök.

Június 29-én és 30-án, azaz szombaton és vasárnap és július 2-án, kedden Sarlós Boldogasszony búcsú. Az együtt járók, jegyesek, fiatal házasok, gyermeket várók zarándoklata is egyben. Vasárnap: Marton Zsolt váci püspök misézik a kegyhelyen. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában