Döntés

2024.06.28. 11:00

Nyitva marad az újhatvani posta

Az önkormányzatnak többe kerül majd a fenntartás, de kifizetik azt a Magyar Postának.

Tóth Balázs

A hatvani képviselő-testület döntéséről beszámolva Horváth Richárd hatvani polgármester arról adott hírt, hogy nyitva marad az újhatvani postahivatal. A Magyar Posta 2022-ben jelentette be sok másik kirendeltségével együtt az újhatvani fiók bezárását, végül önkormányzat átvállalta annak működési költségeit, így 2023. elején újranyitották.

Az újhatvani postáról is döntött a testület
Az újhatvani postáról is döntött a testület
Forrás: Horváth Richárd/Facebook

Horváth Richárd szerint azonban az állami cég jelezte, emelkedtek az üzemeltetési költségek, így több pénzt kérnek az újhatvani szolgáltatás fenntartásáért. A hatvani képviselő-testület csütörtökön úgy döntött, biztosítja a 3-as posta üzemeltetéséhez szükséges összeget, júliustól évente 24,5 millió forintot. Korábban bezárták többek között a mátrafüredi postát is, azt a gyöngyösi önkormányzat nyittatta újra, nemrég pedig a füzesabonyi önkormányzat döntött arról, a költségeket átvállalva szeptembertől újra kinyittatja a telepi postahivatalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában