Elismerés

2024.07.12. 09:03

Az Egererdő nyugalmazott erdésze Decrett József-emlékérmet kapott

Gembiczki Ferencné gyermekkorától fogva kötődött az erdőhöz.

Molnár Helga

Gembiczki Ferencné, Kati néni, az Egererdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdész Decrett József-emlékérmet vehetett át az Országos Erdészeti Egyesület 154. Vándorgyűlésén – írta az Egererdő Zrt.

Rangos elismerésben részesült Gembiczki Ferencné Kati néni
Rangos elismerésben részesült Gembiczki Ferencné Kati néni
Forrás: Egererdő Erdészeti Zrt./Facebook

Gembiczki Ferencné gyermekkorától fogva kötődött az erdőhöz, mivel édesapja is erdészként szolgált. 1963-ban kezdett dolgozni a Nagybátonyi Erdészetnél, ahol először vízhordó kisegítőként, majd műszakvezetőként és anyagtér kezelőként tevékenykedett. 1967-ben beiratkozott a Soproni Erdészeti Technikumba, tanulmányait Egerben fejezte be kitűnő eredménnyel.

1978-ban a Szuhai erdészkerület kerületvezetőjévé nevezték ki, ahol 700 hektárnyi erdőt gondozott nyugdíjba vonulásáig, 2006-ig. 1979-től tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek, az Egri Helyi Csoport közmegbecsülést élvező egyénisége, akire mindig lehet számítani a helyi rendezvények megszervezésében és lebonyolításában. Munkáját lényeglátása, kimagasló munkabírása és kiváló gyakorlati érzéke tette sikeressé. Igényessége és embersége sok tisztelőt szerzett neki mind a szakmában, mind azon kívül.

Szuha-Mátraalmás környékén az erdő nemcsak élettér, hanem megélhetési forrás is. Gembiczki Ferencné és férje itt testesítik meg a tő melletti erdészt, akire a közösség mindig számíthat. A helyiek számára Ők a szakma tiszteletben álló, képviselői, akik munkájukkal és elhivatottságukkal méltán vívták ki a megbecsülést.
– Gembiczki Ferencné életpályája és szakmai tevékenysége méltó elismerést érdemel. Köszönjük neki a természet és az erdő iránti fáradhatatlan munkáját és elkötelezettségét, amely mindannyiunk számára példaértékű – emelik ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában