A noszvaji szilvának nincsen párja

2024.07.08. 14:32

Megtalálták Noszvajon a hamisítatlan bükkaljai hangulat eredőjét +videó

Noszvajon járt a kultura.hu. Hogyan működhet napjainkban a lassú turizmus? Milyen értékeket őrizhet egy Eger melletti község? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Szilvanapon.

Heol.hu

Megkerestük a hamisítatlan bükkaljai hangulat eredőjét – írta a kultura.hu a noszvaji szilvanapról. Mint ismert, Noszvajon a Gazdaház, a helyi tájház udvarán álló kultúrpajtában már évek óta szerveznek változatos tematikájú, közösségformáló programokat, hogy a helyiek és a vendégek megismerhessék a kis bükkaljai település kultúráját, értékeit, megtanulhassák hagyományait.

Noszvaj a fenntartható, lassú turizmus hívei: nem tömegeket szeretnének vonzani, hanem az érdeklődőket megtalálni, megtartani. Szeretnék a hagyományaikat bemutatni a kulturális alapú gazdaságfejlesztésekkel, ezt szolgálja majd az előkészület alatt álló Skanzen projekt is – mesélte a videóban Szabó Péter polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában