Lehetek

2024.07.15. 14:43

Római érme is előkerült a mezőkeresztesi csatatérkutatásból

Április végén és május elején járt a mezőkeresztesi csata helyszínén a Nemezeti Régészeti Intézet. Az április végi kutatás után most a május eleji hétvége tárgyaiból is készítettek egy videós válogatást.

Heol.hu

A Nemzeti Régészeti Intézetnél a mezőkeresztesi csata helyszínének feltérképezését célzó projekt 2022-ben indult, több mint 100 kilométert érint és Bakos Gábor régész vezetésével zajlik. Már több alkalommal is beszámoltak róla, hogy milyen leletek kerültek elő, s most egy újabb videóban mutatták be őket. Néhány hete a kutatás során előkerült, bécsi fillérekből álló éremkincset is bemutatták. 

– Aratás után folytajuk a csatatérkutatásainkat Mezőkeresztes és Tarcal térségben is. Érdemes követni, hiszen az eredményekről folyamatosan tájékoztatást nyújtunk storykkal, videókkal, fotós beszámolókkal.  A kutatás most is, mint mindig a földtulajdonos hozzájárulásával zajlott – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában