Díjazás

2024.08.22. 08:48

Eger Kiváló Tűzoltója lett az osztályvezető

Idén Eger önkormányzata az „Eger Kiváló Tűzoltója” elismerést Rónai Róbert tűzoltó alezredesnek, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály vezetőjének adta át.

Molnár Helga

Rónai Róbert tűzoltó alezredes, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály vezetője kapta az elismerést

Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Augusztus 20-án este az egri önkormányzat Szent István király emléke és az államalapítás alkalmából tartott ünnepséget a Dobó-téren – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Az eseményen az ünnepi beszédet követően átadták a város kitüntetéseit is. Idén Eger önkormányzata az „Eger Kiváló Tűzoltója” elismerést Rónai Róbert tűzoltó alezredesnek, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály vezetőjének adta át. Rónai Róbert az alkalomhoz illő díszegyenruhában vette át és köszönte meg a megtisztelő címet.

Az alezredes 2003. januárjában tűzoltó hadnagyi rendfokozattal szerelt fel az akkori jogelőd Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságra. A beavatkozó állományban szolgálatparancsnok-helyettesként látta el feladatait, tudását és tapasztalatait folyamatosan bővítette, majd 2008-ban szolgálatparancsnoki beosztásba nevezte ki a tűzoltóság parancsnoka. 2009-ben munkája elismeréseként soron kívül tűzoltó századossá léptették elő. 2011-től munkájával a tűzmegelőzési osztály állományát erősítette, majd a 2012-ben a hatósági osztály vezetőjévé nevezték ki. 2013-ban tűzoltó őrnagyi, majd 2018-ban alezredesi rendfokozatba lépett elő. Az alezredes az évek alatt a hatósági szakterületen végzett kiemelkedő munkájával, példamutató munkahelyi és emberi magatartásával a hivatásos szolgálat iránti elhivatottságáról tett tanúbizonyságot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában