Szűz Mária Szíve

2024.08.22. 19:15

Énekes imaórán könyörögtek a hívek a békéért is

A lélekemelő szentbeszéd és a szentáldozás után szentségi áldással zárult a szakrális esemény.

Heol.hu

Szűz Mária Szíve, az irgalmasság szószólója címmel rendezték meg augusztus 17-én, Csincsén a mezőkövesdi Szent László egyházközség és a hozzátartozó fíliák VIII. Énekes imaóráját, számolt be az Egri Főegyházmegye weboldalán.

A találkozón a mezőkövesdi, szihalmi, mezőszemerei és csincsei hívek egy szívvel - lélekkel énekeltek, imádkoztak az egyházért, a családokért, a betegekért és a békéért. Az énekes áhítat előkészület volt Mária Szeplőtelen Szívének búcsúünnepére, melyre a helyi hagyomány szerint minden évben augusztus utolsó vasárnapján kerül sor. Ehhez igazodott az imaóra elnevezése is.

Énekes imaórán könyörögtek a hívek a békéért is
Énekes imaórán könyörögtek a hívek a békéért is
Fotó: eger.egyhazmegye.hu

Novák István kanonok-plébános köszöntője után Lőrincz Imre Attila polgármester is méltatta az eseményt. A lélekemelő szentbeszéd és a szentáldozás után szentségi áldással zárult a szakrális esemény. Az imaórát követően szeretetlakoma várta az egybegyűlteket, amely a Főplébánia és egyházközségeink híveinek nagylelkűségéből, valamint a Csincsei Önkormányzat jóvoltából valósulhatott meg.

Hála legyen az Úrnak! - állt Mozer Boglárka szervező képes beszámolójában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában