Virágos Markaz 2024

2024.08.21. 18:59

Kiderült, kié a legszebb virágoskert Markazon

Medve Tamás kertjét ítélte idén a legszebbnek a zsűri. A győztes nevét az augusztus 20-i ünnepségen hirdették ki.

Szabó István

Medve Tamás kertjét találta a legszebbnek a Virágos Markaz 2024 pályázat bírálóbizottsága, adta hírül Holló László polgármester. Hegedűsné Kis Tünde szervező már korábban elmondta, hogy összesen kilenc, szebbnél szebb kertet neveztek be az gazdáik – a győztes mellett Tóthné Tuza Szabina, Hegedűsné Szabó Éva, dr. Prohászka Mónika, Simonyák János, Juhász Ferencné, Gerhát Ilona, Farkas-Hacsavecz Anett, valamint Hegedűsné Kis Tünde. A Hacsavecz Katalin, Víghné Szepes Zsuzsanna és Szél Márta összetételű zsűri végül Medve Tamás 15 éves, fákkal, cserjékkel, évelőkkel, egynyáriakkal, zöldségekkel teli kertjét jelölte meg első helyezettnek. Medve Tamás úgy fogalmazott, a kertje kikapcsolja.

Medve Tamás Virágos Markaz 2024-díjas kertje
Medve Tamás Virágos Markaz 2024-díjas kertje
Fotó: Markaz/Facebook

– A nyugalom szigete ez. Ezernyi apró csoda naponta a természet változása, a virágok pompája, színek, illatok, formák, a madarak csicsergése, fészeképítés, fiókák nevelése. A stressz levezetése hangulatos kerti programok, kávézás, pihenés, örömteli kertészkedés révén, és friss zöldségek is teremnek a konyhakertben – foglalta össze Medve Tamás.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában