Gratulálunk!

2024.08.22. 09:33

Közönségdíjas művet írt az egri származású alkotó

Hegymegi Flóra a Szemzés a Láncban című versével kapta a legtöbb szavazatot az olvasóktól a PesText Híd írópályázatán. A fiatal művész első verskötete várhatóan ősszel jelenik meg.

Szabó István

Az Egerben felnőtt Hegymegi Flóra nyerte a közönségdíjat a PesText Híd írópályázatán, adta hírül szerdán az irodalmi közösségi oldal. Az ifjú művész a Szemzés a Láncban (in memoriam Sz. Gy) című versével kapta a legtöbb szavazatot az olvasóközönségtől. Hegymegi Flóra portálunkkal azt közölte, hogy a verssel a nagyapja emléke előtt tiszteleg. 

Az egri származású Hegymegi Flóra nagyon szép irodalmi sikert ért el
Az egri származású Hegymegi Flóra nagyon szép irodalmi sikert ért el 
Forrás: Dobsa Evelin

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával kiírt nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázat hívószava a híd volt. Műfaji megkötés nélkül, de csak másutt még nem publikált alkotással nevezhetett minden szerző egy művel. A pályázat zsűrizése két körben zajlott. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű került az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter döntött a szakmai díjról. Hegymegi Flórát az irodalombarát olvasók ítélték a legjobbnak. 

A PesText tájékoztatása szerint mind a szakmai, mind a közönségdíjas győztes írás megjelenik angol fordításban a The Continental Literary Magazine-ban, szerzőik bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A világirodalmi fókuszú PesText ősszel hatodik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében, a tervek szerint szeptember 26-28-án.

Hegymegi Flóra (1993) Egerben nőtt fel, jelenleg Budapesten él. Az ELTE Bölcsészettudományi karán diplomázott anglisztika mesterszakon, majd az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen szerzett angol tanári diplomát. Verset és prózát is ír, angol nyelvből fordít. Szövegeit az Agria, Kortárs és a Könyves Magazin közölte. Első verseskötete várhatóan 2024 őszén jelenik meg.




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában