Bányásznap

2024.08.30. 15:09

Nagy buli lesz Recsken szombaton, a polgármester óvatosságra int

Recsken augusztus 31-én, szombaton rendezik meg a hagyományos bányásznapi rendezvényeket. Nagy Sándor arra kéri a lakosokat, hogy az esti koncerteken vigyázzanak a kiskorúakra!

Barta Katalin

A Bányász zenekar játszik a tavalyi Bányásznapi ünnepségen Recsken

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Recsken e hétvégén szombaton rendezik meg a hagyományos Bányásznapi ünnepséget, amely fergeteges koncertekkel zárul. A sztár fellépő a Karthágó együttes lesz. Mivel nagy tömegre lehet számítani, Nagy Sándor polgármester arra inti a lakosokat, hogy figyeljenek jobban a kiskorúakra! 

A programsorozat délelőtt 11 órakor kezdődik a községi parkban, ahol a köszöntő és az elismerések átadása után a Bányász Fúvószenekar ad koncertet. Az ebédet követően délután a Kenderszer Néptáncegyüttes,  a Mátraderecskei Asszonykórus, az Egri majorettek, a helyi óvoda és iskola tehetséges fiataljai, s az Örökzöld nyugdíjasok csoportja váltják egymást a színpadon. 

A délután folyamán ezernyi ingyenes színes programot kínálnak a családoknak, illetve a kicsiknek. Lesz kézműves foglalkozás, légvár, kisvasút, népi játszótér, így sok élményhez juthatnak a gyerekek is.  

Az esti órákban a Karthágó együttes ad élő nagy koncertet. A község polgármestere a várható nagy tömegre való tekintettel, arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy aki az esti koncertsorozaton szeretne részt venni, lehetőleg kicsi gyermekeiket, még saját felelősségre se vigyék magukkal! 

Az esti koncertek a gyermekeket kizökkenthetik a megszokott napirendjükből, a zajnak és tömeg által esetleg keltett veszélynek nem szabad őket kitenni. A helyszínen szociális figyelőszolgálat áll majd készenlétben, s ha szükségesnek látják, felszólítják a felnőtteket, hogy a gyermek érdekében a helyszínt hagyják el - tájékoztatta a lakosságot a község vezetője Facebook oldalán.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában