Bor és Nóta

2024.08.20. 08:27

Nagyszabású Bor és Nóta Ünnepre várnak Verpeléten

Szüreti felvonulással, finom ételekkel és izgalmas hagyományőrző műsorokkal készül idén is a város a lakosok és a látogatók számára.

Hornyák Réka

A Bor és Nóta ünnepe Verpeléten 2023-ban (Archív)

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Folytatódik a hagyomány, idén is várnak mindenkit Verpeléten a Bor és Nóta Ünnepre. A nagyszabású felvonulás mellett egész napos programokkal, főzőversennyel és zenés esttel készül a város az érdeklődőknek. Az ünnepet augusztus 24-én reggel kilenc órakor nyitja meg Farkas Sándor, Verpelét polgármestere, majd elindul a programkavalkád, olvasható Verpelét Város Önkormányzatának Facebook oldalán. 

A délelőtt folyamán hagyományőrző csoportok adnak műsort, közben pedig be lehet tekinteni minden sátorba és minden főzőverseny csapathoz is, hogy hogyan alakul a munka. Délután kettő órakor kezdődik a szőlőszentelés, mely során a jó termést és a még jobb borok születését kérik. 

A nap fénypontjaként pedig délután fél háromkor indul a szüreti felvonulás. Lovasok, feldíszített traktorok és mezőgazdasági gépek, pótkocsik és lovasszerek vonulnak végig a városon, melyekre a Kastélykertben, indulás előtt bárki felülhet. A Kastélykertbe visszatérve pedig kihirdetik a főzőverseny helyezettjeit, majd kellemes délutáni lakoma veheti kezdetét a finomabbnál-finomabb főztökből, természetesen egy pohár jó bor társaságában. 

A délután és este folyamán sem hagyják program nélkül a résztvevőket, hiszen fellép a Heves Brass, majd kezdődik a Nótaest, ahol többek között Pándi Piroska, Paor Lilla és Bokor János is fellép majd, sok más zenész társaságában. Este végül a slágerkavalkád, a Gonda Music Band és más fellépők adják meg a hangulatot egy kellemes nyár esti bulihoz. 

Egész napos program lesz továbbá a véradás, az íjászkodás, a kézműves vásár és mindenféle házi süteményt is lehet majd kóstolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában