Heol.hu Videó

2023.08.27. 11:45

Fantasztikus hangulatban telt a Bor és Nóta ünnepe Verpeléten + fotók, videó

Megemlékeztek a település várossá nyilvánításáról is, majd főzőversenyek, előadások, este pedig nótaest biztosította a remek hangulatot.

Hornyák Réka

Az ünnepi traktormenethez bárki csatlakozhatott

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A 10. Bor és Nóta ünnepét rendezték meg Verpeléten szombaton. Az esemény alkalmából a település önkormányzata és a művelődési ház vezetősége rengeteg programmal készült a látogatóknak. Az ünnep fő helyszíne a verpeléti Kastélykert volt.

A programsorozat az ünnepség megnyitójával kezdődött reggel 9 órakor Farkas Sándor, Verpelét polgármester beszédével.

Fél tíztől kezdődtek a hagyományőrző csoportok műsorai. Fellépett többek között a verpeléti Tűzvirág tánccsoport és a feldebrői Búzavirág énekkar. A műsorok mellett volt főzőverseny, helyi sütemények és élő zene. Még véradásra is volt lehetőség. 2 órakor pedig elindult a szüreti felvonulás. Több mint 30 lovashoz és szüreti traktor-menethez lehetett csatlakozni.

Az esti programokat 17 órakor a - 10 Éves A Város - köszöntő beszéd nyitotta meg.  Dr. Fazekas Sándor, korábbi vidékfejlesztési miniszter mondott beszédet. Fazekas Sándor nyilvánította várossá Verpelétet 10 évvel ezelőtt. Ezután nótaest és slágerkavalkád biztosította az egész estés jó hangulatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában